Voorlezen:

Lettergrootte:

Zorgen doe je samen

Verzorgende IG - Nieuw Clarenberg

Voel jij je écht thuis in de zorg en ben je op zoek naar een afwisselende baan? En wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven en zorg? Dan ben jij de Verzorgende IG die we zoeken voor 16-24 uur!

Wie zoeken wij?
Als Verzorgende IG ondersteun je de bewoners van Nieuw Clarenberg op het gebied van dagelijkse zorg en welzijnsactiviteiten. Tevens onderhoud je sociale contacten met familie en mantelzorgers. De bewoners hebben zoveel als mogelijk eigen regie waarbij jij de professionaliteit bewaakt. Je bent medeverantwoordelijk voor de uitvoering van de activiteiten die in het zorgleefplan zijn opgenomen. Je gaat voor kwaliteit en je werkt zorgplanmatig en vanuit de visie van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Daarbij waarborg je de authenticiteit, zelfstandigheid en privacy van de bewoners. Naast je ervaring in het werken met mensen met dementie, ben je ook bevoegd en bekwaam om de voorkomende verpleegtechnische handelingen uit te voeren en voorzie je artsen en andere behandelaars van alle nodige informatie. Naast de directe zorg heb je ook taken en verantwoordelijkheden in overstijgende werkzaamheden, zoals Eerst Aanspreekbare Verzorgende en/of diverse aandachtvelden.

Als verzorgende IG in de nacht ben je verantwoordelijk voor gemiddeld 70 bewoners. Ook in de nachtdienst vragen de bewoners onze aandacht. Jij bent er specifiek om die zorg te verlenen, maar het kan ook voorkomen dat je dag- of avonddiensten werkt. Je werkt samen met een collega van een andere afdeling.

De werkomgeving
We vinden het belangrijk om het levensverhaal, de wensen en gewoonten, als ook de gevolgen van het ziektebeeld van de bewoners te kennen. Veiligheid is heel belangrijk, tegelijkertijd geven we de bewoners van Woonzorgcentrum en Kleinschalig wonen Nieuw Clarenberg zoveel mogelijk bewegingsvrijheid. Nieuw Clarenberg staat midden in de samenleving, fungeert als een ontmoetingsplek in de wijk. Er heerst een open en warme sfeer, een fijne omgeving om te wonen én te werken. In het levendige Grand Café ‘Ankerplaats’ en het gezellige restaurant ‘t Veuronder, zijn ook andere ouderen uit Vollenhove van harte welkom. Zij kunnen komen eten of meespelen met de bingo die om de week wordt georganiseerd. Ook is er voor ouderen uit de omgeving die nog thuis wonen, een Dag Activiteiten Groep (DAG) in het Stekkie. Verder komen de kinderen van de naastgelegen basisschool regelmatig over de vloer. Dat zorgt voor levendige afwisseling in jong en oud.

Wat vragen wij?

 • Je bent een gediplomeerd Verzorgende IG en je hebt bij voorkeur ervaring met het werken in de nacht;
 • Je bent alert op veranderingen in de gezondheidstoestand van mensen en handelt hier naar;
 • Je deskundigheid op peil houden is voor jou vanzelfsprekend;
 • Je kunt goed luisteren en bent geduldig;
 • Je bent flexibel inzetbaar voor alle voorkomende diensten en hebt een proactieve houding als zich nieuwe ontwikkelingen voordoen;
 • Je vindt het welzijn van de bewoners belangrijk en weet collega’s daarbij te motiveren;
 • Je werkt vanuit onze kernwaarden: Vertrouwen, Verbinding en Verantwoordelijkheid waarbij je denkt vanuit de bewoners en hun welbevinden;
 • Je bent niet bang om tegen de stroom in te zwemmen en dingen te veranderen om het leefplezier van onze bewoners te vergroten. 

Wat bieden wij?

 • Een afwisselende, zelfstandige functie in een organisatie die volop in ontwikkeling is;
 • Je werkt in een klein en dynamisch team. Zo bouw je een persoonlijke en vertrouwde zorgrelatie met de bewoners op en kun je snel het verschil maken;
 • Samen met de bewoner en zijn/haar netwerk maak je betrokken zorg mogelijk waarbij de regie bij de cliënt ligt;
 • De mogelijkheid tot leren en ontwikkelen;
 • We bieden je in eerste instantie een jaarcontract met de intentie om deze bij gebleken geschiktheid te verlengen voor onbepaalde tijd;
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-VVT ingedeeld in FWG 35.

Wie zijn wij?
Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Wij bieden wonen en zorg, verzorging en verpleging thuis, behandeling en revalidatie, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijke werk. Vanuit kleinschalige teams voegen wij voor korte of langere tijd waarde toe aan het leven van unieke mensen. Onze visie op Betrokken zorg is daarbij ons kompas. Samen met de cliënt én diens omgeving maken we mogelijk dat die zorg gegeven wordt, die ook echt nodig is. Die van waarde is. Op het moment dat dit nodig is. Dat doen wij niet alleen, maar zo veel mogelijk met de professionele en informele netwerken die er zijn. Samenwerken vanuit onze kernwaarden verbinding, vertrouwen en verantwoordelijkheid is waar we voor staan. Altijd en overal, professionals met hart voor mensen! 

Wil je meer informatie?
Wil je na het lezen van deze vacature meer informatie? Neem dan gerust contact op met Bram de Bloois, Teammanager Nieuw Clarenberg via 06-37003732. 

Wil je gelijk solliciteren?
Ben jij na het lezen van deze vacature zo enthousiast en kun je niet wachten om te reageren ? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren via de button 'solliciteer direct'.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid een voorrangspositie in de wervingsprocedure.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bellen Werken bij