Voorlezen:

Lettergrootte:

Alleen maar doen
waar u écht zin in hebt

Dagbesteding

Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt op verschillende locaties dagbesteding aan. Naast een waardevolle gestructureerde daginvulling is het doel van dagbesteding om de deelnemers een stukje ontwikkeling en plezier mee te geven met verschillende activiteiten. Voor mantelzorgers kan dagbesteding een moment van rust en opladen betekenen, omdat de zorg voor even wordt overgenomen door een professional.

Dagbesteding is een uitkomst voor mensen met verschillende hulpvragen. Mensen met een ondersteuningsbehoefte die thuis wonen kunnen hier aan meedoen, bijvoorbeeld senioren, mensen met een beperking of (beginnend) dementerenden. Voor de deelnemers aan de dagbesteding wordt een passend dagprogramma besproken. Hierin wordt vaak een combinatie van individuele en groepsactiviteiten gemaakt, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemer.

Activiteiten

De activiteiten zijn divers en op iedere locatie zijn er mogelijkheden die aansluiten bij uw wensen en mogelijkheden, zo ondersteunen we mensen (weer) zo veel mogelijk in hun eigen regie. Tijdens de dagbesteding worden activiteiten aangeboden op creatief, motorisch en denksport gebied. Als u behoefte heeft aan andere activiteiten dan proberen we daar ook zoveel mogelijk op aan te sluiten. En als u dat wilt, kan er een maatje voor u worden gezocht om nog andere activiteiten te ondernemen. Verder wordt er samen koffie gedronken en eventueel een maaltijd genuttigd en is er vaak de mogelijkheid om individueel activiteiten te doen of gewoon de gezelligheid van andere mensen op te zoeken. Afhankelijk van waar de dagbesteding wordt doorgebracht en de mogelijkheid van de cliënt kan er ook worden meegedaan met de algemene activiteiten van de locatie.

Professionele begeleiding

De dagbesteding wordt geleid door professionele begeleiders. Zij overleggen met u wat de mogelijkheden zijn en hoe deze gecombineerd kunnen worden met uw behoeften en wensen of die van uw naaste. U kunt ook altijd zelf een gesprek aanvragen. Naast de reguliere dagbesteding behoort dagbesteding met behandeling ook tot de mogelijkheden, dit wordt verzorgd in Talma Hof in Emmeloord. Als u gebruik maakt van dagbesteding komt u met eigen vervoer of taxi naar de locatie.

Veel mogelijkheden

Als u thuis woont en een hulpvraag heeft waarbij u gebruik wilt maken van dagbesteding neem dan contact met ons op. Samen bespreken we dan uw hulpvraag. We helpen u graag en hebben veel mogelijkheden. Vanzelfsprekend nodigen we u en uw naaste of mantelzorger ook uit om een kijkje te nemen op de locatie waar u de dagbesteding wilt gaan volgen. De koffie staat klaar!

Beschikking aanvragen

Als u op één van de locaties in de Noordoostpolder naar de dagbesteding wilt, kunt u hiervoor een beschikking aanvragen bij Team Doen! via 0527-633911, mail: via@noordoostpolder.nl of bij de de pagina wijkverpleging. Voor een beschikking voor dagbesteding in de gemeente Steenwijkerland, kunt u terecht bij het WMO loket van de gemeente Steenwijkerland.

 

In de gemeente Noordoostpolder bieden we dagbesteding aan op de volgende locaties:

Talma Hof, Emmeloord:                     T. 0527 725787
Nieuwe Tij (jong dementerenden):  T. 0527 725783 of 725788
Hof van Smeden, Emmeloord:         T. 06 20738251
Wittesteijn, Emmeloord:                    T. 0527 630691
Markehof, Marknesse:                        T. 0527 201610
Steunpunt Ens:                                    T. 0527 253902
Saalicon, Creil:                                     T. 06 22828064

In de gemeente Steenwijkerland bieden we dagbesteding aan op de volgende locaties:

Landerijen, Oldemarkt:                T. 06 20351861 of 0561 744041
Zonnewiede, Giethoorn:              T. 06 37003348
Nieuw Clarenberg, Vollenhove:  T. 0527 24 95 00

Bellen Werken bij