Voorlezen:

Lettergrootte:

Zorgen doe je samen

Ergotherapeut

Advies- en Behandelcentrum & Geriatrische Revalidatiezorg

“Onze ergotherapeuten zijn goed in het bedenken van praktische oplossingen die ervoor zorgen dat de cliënten weer zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren en met zo min mogelijk klachten veilig thuis kunnen wonen.”

Wie zoeken wij?

Als ergotherapeut help je cliënten die, door lichamelijke of psychische beperkingen, problemen hebben bij het uitvoeren van hun dagelijkse handelingen. Traplopen, fietsen, opstaan uit bed, veters strikken, boodschappen doen…door ouderdom, ziekte, een beperking of een ongeval kunnen deze dagelijkse activiteiten een probleem worden. Samen kijken jullie naar wat de cliënt belangrijk vindt en zoek je naar mogelijkheden en aanpassingen. Ergotherapie vindt niet alleen in de behandelruimte van de ergotherapeut plaats. Als ergotherapeut kom je naar de plek waar de problemen zich voordoen. Dat is voor deze functie, met name binnen de geriatrische revalidatie in ons revalidatiecentrum, bij de revalidanten thuis door middel van een huisbezoek en mogelijk ook op andere locaties.

De werkomgeving

Als ergotherapeut onderzoek je de mogelijkheden, beperkingen en behoeften per cliënt. Je stelt een multidisciplinair behandelplan op, samen met de cliënt en diens familie en het betrokken behandelteam (specialist ouderengeneeskunde, paramedici, verzorgenden en verpleegkundigen). De ergotherapie richt zich bijvoorbeeld op het leren omgaan met lichamelijke en psychische beperkingen in het dagelijks leven, of het leren omgaan met nieuwe hulpmiddelen. Als ergotherapeut zal je werkzaam zijn binnen het gehele werkgebied van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL), maar voornamelijk werken in Revalidatie De Schakel, in Emmeloord.

Het team

De vakgroep ergotherapie bestaat uit vijf ergotherapeuten die op verschillende locaties werken. Wij zijn werkzaam binnen de geriatrische revalidatie, de woonzorgcentra en verpleeghuizen. Daarnaast zijn we betrokken bij diverse locaties “kleinschalig wonen”, binnen het werkgebied. Wij behandelen ook veel cliënten in de eerste lijn.

Wat vragen wij?

Natuurlijk zoeken wij allereerst een fijne collega: iemand met passie voor het vak en een voorliefde voor het werken in de ouderenzorg en geriatrische revalidatie. Verder:

 • ben je in het bezit van een afgeronde HBO opleiding Ergotherapie en sta je geregistreerd in het kwaliteitsregister voor ergotherapeuten;
 • heb je affiniteit met- en kennis van de ouderenzorg en geriatrische revalidatie;
 • heb je kennis van bijkomende problematiek, zoals bijvoorbeeld niet aangeboren hersenletsel;
 • heb je een open en betrokken houding en ben je communicatief vaardig waardoor je als spil fungeert tussen de cliënt en het multidisciplinair team waarmee je werkt;
 • ben je een teamspeler en bereidt zowel in ons revalidatiecentrum, als (wanneer nodig) in onze woonzorgcentra en verpleeghuizen te werken;
 • ben je flexibel inzetbaar en in de gelegenheid soms met werktijden of – dagen te schuiven als de situatie daar om vraagt;
 • voor huisbezoeken en jouw inzet op andere locaties, is het belangrijk dat je mobiel bent en over eigen vervoer beschikt.

Wat bieden wij

Wij bieden je een zeer afwisselende en zelfstandige functie, waarin geen dag hetzelfde is. Werken bij ZONL betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

 • Het salaris ligt tussen € 2.621,81 en € 4.161,92 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 55 cao VVT);
 • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%);
 • Wij bieden in eerste instantie een contract t/m 1 september 2021;
 • Revalidatie De Schakel en onze woonzorgcentra en verpleeghuizen zijn met het OV goed bereikbaar, maar voor medewerkers zijn er ook voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Wil je op de fiets komen, dan kun je gebruik maken van de fietsregeling.

Wie zijn wij

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Wij bieden wonen en zorg, verzorging en verpleging thuis, behandeling en revalidatie, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijke werk. Vanuit kleinschalige teams voegen wij voor korte of langere tijd waarde toe aan het leven van unieke mensen. Onze visie op Betrokken zorg is daarbij ons kompas. Samen met de cliënt én diens omgeving maken we mogelijk dat die zorg gegeven wordt, die ook echt nodig is. Die van waarde is. Op het moment dat dit nodig is. Dat doen wij niet alleen, maar zo veel mogelijk met de professionele en informele netwerken die er zijn. Samenwerken vanuit onze kernwaarden verbinding, vertrouwen en verantwoordelijkheid is waar we voor staan. Altijd en overal, professionals met hart voor mensen!

Wil je meer informatie?

Wil je na het lezen van deze vacature meer informatie? Neem dan gerust contact op met Edith Ruiten, ergotherapeut, via 06-20745834 of e.ruiten@adviesenbehandelcentrum.nl

Wil je direct solliciteren?

Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast en kun je niet wachten om te reageren? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren via de knop ‘solliciteren’ op deze pagina.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid een voorrangspositie in de wervingsprocedure.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Bellen Werken bij