Voorlezen:

Lettergrootte:

Soms kunt u zelfs weer helemaal van uw klachten
afkomen

Incontinentie

Op incontinentie rust nog een taboe. Veel mensen hebben ermee te maken. Als u ongewild urine of ontlasting verliest, is het belangrijk dat u hulp zoekt. Incontinentie is geen aandoening op zich, maar kan verschillende oorzaken hebben. Het is belangrijk om dit te achterhalen, zodat u de juiste behandeling kan krijgen. Incontinentie kan een flinke impact hebben op uw dagelijks leven, maar gelukkig zijn er veel verschillende behandelingen die u kunnen helpen de incontinentie te verminderen. Soms kunt u zelfs helemaal van uw klachten afkomen. Heeft u last van incontinentie? Dan kunt u terecht bij onze verpleegkundigen met aandachtsveld incontinentie.

Hoe werken wij?

Bij ons krijgt u altijd een advies op maat, toegespitst op uw situatie. We geven u uitleg over de oorzaken en het soort urineverlies. Ook geven we informatie over het opvangmateriaal en de vergoeding van materialen. Verder kunnen we u als dat gewenst is, helpen bij de toiletgang en de verwisseling van het opvangmateriaal. Zo nodig verwijzen we u door, naar bijvoorbeeld de huisarts. U kunt ons bellen voor telefonische uitleg. Ook kunnen we bij u thuis komen, zodat we samen goed kunnen bekijken waar u in het dagelijks leven tegenaan loopt en hoe we u ondersteuning kunnen bieden.

Verwijzing en vergoeding

U kunt rechtstreeks of op verwijzing van uw huisarts of specialist bij ons terecht. Incontinentiezorg is opgenomen in het basispakket van alle ziektekostenverzekeringen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Afspraak maken?

U kunt een afspraak maken met één van onze incontinentieverpleegkundigen. Hiervoor kunt u op werkdagen tijdens kantooruren contact opnemen met het secretariaat van het ABC op telefoonnummer (0527) 61 03 50. Neemt u liever contact op via de mail? Dan kunt u een e-mail sturen naar: incontinentie@zorggroep-onl.nl)

Ook als u in één van de woonzorglocaties van Zorggroep Oude en Nieuwe Land verblijft, kunt u gebruik maken van onze diensten. Denkt u dat dit van toepassing is voor u? Of heeft u vragen hierover? Dan kunt u dit aangeven bij uw EVV-er (Eerst Verantwoordelijke Verzorgende).

Secretariaat Advies- en Behandelcentrum

Bellen Werken bij