Voorlezen:

Lettergrootte:

Zorgen doen we samen

Jeugdverpleegkundige

“Elke dag werken mijn collega’s en ik met enthousiasme aan het behalen van onze missie: ‘wij laten het kind en zijn omgeving groeien’. Door het delen van mijn kennis, hoop ik dat ouders bewustere keuzes kunnen maken.” – Esther Haak, Jeugdverpleegkundige.

Wie zoeken wij?
Als jeugdverpleegkundige op de consultatiebureaus van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, is geen dag hetzelfde. Naast de standaard werkzaamheden, is namelijk een groot deel van je werk écht maatwerk voor de ouders en kinderen die je begeleidt. Je bent als jeugdverpleegkundige werkzaam vanaf ons consultatiebureau op Urk, maar ook kom je bij ouders, pasgeborene en kinderen thuis. Hier neem je waar mogelijk een deel van de taken van de jeugdarts over.

De jeugdverpleegkundigen van ZONL werken taak herschikt. Je zal dus een deel van de taken van de jeugdarts overnemen. In de ideaalsituatie ziet de jeugdarts het kind dus alleen met vier weken en daarna zien ouders en kind vooral jou. Zo kunnen jeugdverpleegkundigen op onze consultatiebureaus dus écht hun professionele rol pakken en een aantal pittige onderwerpen van de jeugdartsen overnemen. Denk daarbij aan het opsporen van visuele stoornissen, luchtwegproblematiek en de meest voorkomende huid-, hart- en heupafwijkingen.

Natuurlijk blijf je verantwoordelijk voor enkele standaard onderzoeken en de vaccinaties, maar veel belangrijker is dat je met ouders bespreekt welke ondersteuning zij graag willen. Deze ‘flexibilisering’ staat hoog op onze agenda en is in grote mate leidend in hoe vaak ouders en hun kind het consultatiebureau bezoeken. We verwachten van onze nieuwe collega dat je actief meedenkt over het vormgeven van deze flexibilisering. Als jeugdverpleegkundige vind je het leuk om ouders die zelfstandigheid te geven, zonder kinderen die aandacht nodig hebben uit het oog te verliezen.

De werkomgeving
Als jeugdverpleegkundige in ons team, werk je samen met vier andere jeugdverpleegkundigen. Daarvan zal een van je collega’s de opleiding tot Verpleegkundig Specialist gaan volgen en een van je collega’s gaat met zwangerschapsverlof. We hebben dus de komende tijd ruimte voor een nieuwe collega. Je gaat je tijd verdelen tussen de consultatiebureaus op Urk en in Emmeloord.

De gemeente Urk heeft het hoogste geboortecijfer van Nederland. 32% van de inwoners is in de leeftijd tot 14 jaar. De gemeenschap is hecht en ouders hechten veel waarde aan adviezen die ze krijgen binnen hun familiaire kring. Als jeugdverpleegkundige duurt het soms even voor je het vertrouwen van de Urker wint. Heb je echter het vertrouwen verkregen, dan kun je veel bereiken. Het consultatiebureau op Urk is gevestigd in gezondheidscentrum Het Dok. Daar werken we samen met verschillende instanties: de GGD, verschillende huisartsen, fysiotherapeuten, logopedisten en maatschappelijk werkers.

In Emmeloord werken we vanaf het zorgkantoor van de Zorggroep, op het terrein van het voormalig Dokter Jansencentrum.

Wat vragen wij?
Natuurlijk zijn we op zoek naar een ervaren jeugdverpleegkundige die ons team kan versterken. Je hebt een cursus ‘Pluis, niet pluis’ gevolgd en hebt je het taak herschikt werken, eigen gemaakt. Verder ben je enthousiast, vind je het leuk om buiten de gebaande paden te werken en ben je flexibel in je werkdagen en tijden, want die vormen wij rondom de behoefte van de ouders en kinderen die we ondersteunen. Verder beschik je over:

  • het diploma Hbo verpleegkunde en enkele jaren werkervaring in de jeugdgezondheidszorg;
  • goede communicatieve eigenschappen, een veerkrachtige persoonlijkheid en humor.
  • je hebt een rijbewijs en een auto om jonge ouders te bezoeken.


Wat bieden wij?
Wij bieden je een zeer afwisselende en zelfstandige functie, waarin geen dag hetzelfde is. Werken bij ZONL betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

  • Het salaris ligt (per 01.07.2021) tussen € 2.631,63 en € 3.818,87 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 50 cao VVT);
  • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%);
  • Wij bieden in eerste instantie een contract per 1 september voor enkele maanden ter vervanging van zwangerschapsverlof;
  • Naast uitstekende bereikbaarheid van onze kantoren en locaties met het OV, zijn er voor medewerkers voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Wil je op de fiets komen, dan kun je gebruik maken van de fietsregeling.


Wie zijn wij?
Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Wij bieden wonen en zorg, verzorging en verpleging thuis, behandeling en revalidatie, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijke werk. Vanuit kleinschalige teams voegen wij voor korte of langere tijd waarde toe aan het leven van unieke mensen. Onze visie op Betrokken zorg is daarbij ons kompas. Samen met de cliënt én diens omgeving maken we mogelijk dat die zorg gegeven wordt, die ook echt nodig is. Die van waarde is. Op het moment dat dit nodig is. Dat doen wij niet alleen, maar zo veel mogelijk met de professionele en informele netwerken die er zijn. Samenwerken vanuit onze kernwaarden verbinding, vertrouwen en verantwoordelijkheid is waar we voor staan. Altijd en overal, professionals met hart voor mensen!

Wil je meer informatie?
Wil je na het lezen van deze vacature meer informatie? Neem dan gerust contact op met Esther Haak (Jeugdverpleegkundige), via e.haak@zorggroep-onl.nl of 06-22670817, of met Job van Dijkhuizen (Gebiedsmanager JGZ), via j.vandijkhuizen@zorggroep-onl.nl of via 06-27636659.

Wil je gelijk solliciteren?
Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast en kun je niet wachten om te reageren? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren via de knop ‘solliciteren’ op deze pagina.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid een voorrangspositie in de wervingsprocedure.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs 

Bellen Werken bij