Voorlezen:

Lettergrootte:

Wil je tijdens de opvoeding van je kind ergens over praten?

Moeders ontmoeten moeders

Als u voor het eerst moeder bent, kan het zijn dat u vragen heeft of met een andere moeder ervaringen wil uitwisselen. Heeft u vragen over de ontwikkeling van uw kindje of over het moederschap? Wilt u praten over de alledaagse dingen waar u tegenaan loopt in de opvoeding van uw zoontje of dochtertje? Dan kunt u terecht bij Moeders ontmoeten Moeders, oftewel MOM.

Als u zich aanmeldt voor MOM komt u in contact met andere moeders die al ervaring hebben met de verzorging en opvoeding van jonge, opgroeiende kinderen. Vraagt u zich af of uw kindje wel genoeg drinkt? Heeft u vragen over de verzorging? Wilt u graag eens weten hoe een ander bepaalde situaties aanpakt? Of bent u wat onzeker? U kunt hierover praten met de ervaren moeder.

Ook is het mogelijk samen iets te ondernemen, bijvoorbeeld naar de speeltuin gaan of een wandeling maken. En als u daar behoefte aan heeft geeft de vrijwilligster u informatie of advies. Het delen van uw zorgen of vragen kan fijn zijn en u nieuwe inzichten geven over de verzorging en opvoeding van uw kindje of kinderen.

Moeders Ontmoeten Moeders Special

Bij kinderen met een lichamelijk en/of verstandelijke beperking loopt de ontwikkeling anders dan verwacht. Er komt dan veel op u af ten aanzien van zorg en ondersteuning voor uw kindje, uzelf en uw gezin. Naast alle zaken die er geregeld moeten worden, gaat het krijgen van een bijzonder kindje soms gepaard met gevoelens van verdriet, onzekerheid of machteloosheid. De moeders van Moeders Ontmoeten Moeders Special (MOMS) hebben zelf kinderen met een beperking op verschillende gebieden. Ze bieden een luisterend oor, kunnen u wegwijs maken met betrekking tot zorg en tips en adviezen geven. U kunt met hen praten over het moederschap en de uitdagingen, het onbegrip van anderen en uw zorgen. Samen met MOMS komt u verder.

Iedere moeder die dat wil kan kosteloos meedoen. Als u wilt meedoen, neem dan contact op met Lisa Heijboer van Carrefour via mail: lisa.heijboer@carrefour.nu of meld je bij de verpleegkundige op het consultatiebureau.

Bellen Werken bij