Voorlezen:

Lettergrootte:

Zorgen doen we samen

Muziektherapeut

Muziek beweegt mensen. Het activeert of ontspant. Het beïnvloed onze stemming en roept herinneringen op. Wij zetten het dus in als behandeling. Ben jij een ervaren muziektherapeut? Dan is dit misschien jouw nieuwe uitdaging.

Wie zoeken wij?
Als muziektherapeut zet je muziektherapie in als behandeling bij lichamelijke en psychogeriatrische aandoeningen. Bijvoorbeeld bij mensen met dementie of niet-aangeboren hersenletsel. Met muzikale middelen werk je als muziektherapeut aan het verbeteren, stabiliseren of accepteren van cognitieve, lichamelijke, emotionele en sociale problemen. Je weet daarvoor verschillende werkvormen toe te passen. Cliënten maken zelf muziek óf luisteren naar muziek. Dat kan individueel of als groep. Jouw therapie richt zich o.a. op het aanpakken van probleemgedrag, het tegengaan van stemmingsproblemen en cognitieve, somatische en identiteitsproblematiek. Je hebt als doel om middels jouw behandelingen het emotionele welbevinden en de mentale gezondheid van de cliënten te bevorderen. Er is ruimte om muzikale werkvormen te ontwikkelen en voor de implementatie en uitvoering hiervan. Tevens lever je een bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van beleid binnen jouw eigen vakgebied.

Als muziektherapeut werk je altijd vanuit een duidelijk behandelplan, aangepast aan de klachten of aandoening(en) van de cliënt(en). Hoewel het beleven van plezier van grote waarde kan zijn voor de cliënt, staat dit binnen de therapie niet op de voorgrond. Hierin onderscheidt muziektherapie zich van recreatieve muziekactiviteiten.

De werkomgeving
De muziektherapeut hoort bij het team (vak)therapeuten en werkt op indicatie van een behandelaar. Je zult werkzaam zijn voor de cliënten in onze woonzorgcentra en verpleeghuizen, die verspreidt over ons werkgebied liggen (Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk). Je werkt samen met een andere muziektherapeut die op ZZP basis aan ons verbonden is.

Wat vragen wij?
Natuurlijk zoeken wij een creatieve muziektherapeut en een fijne collega. Daarbij:

  • Beschik je minimaal over een afgeronde opleiding Vaktherapie Muziek op Hbo-niveau;
  • Heb je enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie en ben je geregistreerd therapeut bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen;
  • heb je (ruime) kennis van de muziek therapeutische methoden en -technieken en kunt deze afstemmen op de mogelijkheden en ondersteuningsbehoeften van de individuele cliënt;
  • ben je een teamspeler, maar kan je ook goed zelfstandig uit de voeten;
  • ben je een flexibele en toegankelijke collega.


Wat bieden wij?
Wij bieden je een zeer afwisselende en zelfstandige functie, waarin geen dag hetzelfde is. Werken bij ZONL betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

  • Het salaris ligt tussen € 2.621,81 en € 4.161,92 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 50 cao VVT);
  • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%);
  • Wij bieden in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op verlenging;
  • Naast uitstekende bereikbaarheid van onze kantoren en locaties met het OV, zijn er voor medewerkers voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. Wil je op de fiets komen, dan kun je gebruik maken van de fietsregeling. Je zult werkzaam zijn op alle locaties van de Zorggroep, verspreid over ons werkgebied;
  • Je kunt dit werk ook als ZZP’er bij ons komen doen. Logischerwijs vervallen dan de aangeboden arbeidsvoorwaarden. Wil je ons een tariefvoorstel meesturen met jouw sollicitatie en duidelijk vermelden dat je dit graag als ZZP’er wil doen?


Wie zijn wij?
Zorggroep Oude en Nieuwe Land is de grootste aanbieder van zorg in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Wij bieden wonen en zorg, verzorging en verpleging thuis, behandeling en revalidatie, jeugdgezondheidszorg en maatschappelijke werk. Vanuit kleinschalige teams voegen wij voor korte of langere tijd waarde toe aan het leven van unieke mensen. Onze visie op Betrokken zorg is daarbij ons kompas. Samen met de cliënt én diens omgeving maken we mogelijk dat die zorg gegeven wordt, die ook echt nodig is. Die van waarde is. Op het moment dat dit nodig is. Dat doen wij niet alleen, maar zo veel mogelijk met de professionele en informele netwerken die er zijn. Samenwerken vanuit onze kernwaarden verbinding, vertrouwen en verantwoordelijkheid is waar we voor staan. Altijd en overal, professionals met hart voor mensen!

Wil je meer informatie?
Wil je na het lezen van deze vacature meer informatie? Neem dan gerust contact op met Lydia Cortenbach, teamcoach, via l.cortenbach@zorggroep-onl.nl of 06-30626463.

Wil je gelijk solliciteren?
Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast en kun je niet wachten om te reageren? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren via de knop ‘solliciteren’ op deze pagina.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid een voorrangspositie in de wervingsprocedure.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bellen Werken bij