Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Peuter in Zicht: omgaan met je eigenwijze peuter

Wat doe je als je peuter een driftbui heeft? Niet wil eten? Of niet luistert? Voor ouders van peuters herkenbare situaties. Speciaal voor hen houdt Zorggroep Oude en Nieuwe Land de bijeenkomst Peuter in Zicht. Vier bijeenkomsten vol handige informatie, gezelligheid en interactie. Er is voldoende tijd om ervaringen uit te wisselen. De eerste bijeenkomst is op dinsdag 13 september 2022 in Emmeloord.

Ouders krijgen tijdens de bijeenkomsten veel ruimte om met elkaar te praten over het opvoeden van peuters. Eten, slapen, zindelijkheid en omgaan met driftbuien komen aan de orde. Er wordt ook achtergrondinformatie gegeven over het gedrag van de peuter. “De sfeer is open en luchtig en we bespreken veel herkenbare situaties. Je mag ook je eigen situaties en vragen inbrengen. Dan proberen we met elkaar een antwoord te vinden dat bij jou, je kind en je situatie past”, vertelt jeugdverpleegkundige Carine Graumans van het consultatiebureau in Emmeloord.

Nuttig en leuk
Peuter in Zicht helpt ouders om hun peuter op een positieve manier te begeleiden. Kinderen tussen de 2 en 4 jaar zijn volop bezig de wereld te ontdekken. Het leven is een grote ontdekkingstocht en ze kunnen zich nog zo verwonderen over dingen die voor ons heel gewoon zijn. “Je leert door de ogen van je kind naar de wereld kijken. Het is ook de fase waarin ze een eigen wil ontwikkelen. Het kan soms best even lastig zijn. Ouders ervaren het als nuttig én leuk. ‘Oh, ik ben niet de enige die hier tegenaan loopt…’ Dat hoor ik vaak.’

De bijeenkomsten van Peuter in Zicht vinden plaats op 13, 20 en 27 september en op 4 oktober van 19.30 tot 21.30 uur aan de Kometenlaan 1 in Emmeloord. Er zijn geen kosten aan verbonden

Aanmelden of meer informatie opvragen kan via mail: babyenpeutervragen@zorggroep-onl.nl of  telefonisch via (0527) 63 03 91.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij