Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Verzorgende Minette zit op haar plek

Minette Holwerda werkt sinds kort als verzorgende IG bij het wijkteam van Hof van Smeden. “Leuk werk, in een fijn team en dichtbij huis. Ik ziet hier op mijn plek”, vertelt ze.

Ze woont tegenover Hof van Smeden. “Ik wilde graag dichterbij huis werken. Nou, dat is gelukt”, lacht Minette. Als verzorgende IG bezoekt ze cliënten in de Houttuinen, de aanleunwoningen van Hof van Smeden. Hier wonen mensen op leeftijd met veelal lichamelijke klachten. Ze ontvangen thuiszorg van Zorggroep Oude en Nieuwe Land en kunnen gebruik maken van de vele faciliteiten van Hof van Smeden.

“Mensen zijn vriendelijk en dankbaar. Je bouwt echt een band met elkaar op. Ik probeer naast de dagelijkse werkzaamheden de tijd te nemen om regelmatig even met mensen te praten, over wat ze bezighoudt of over vroeger. Vaak zijn ze ook geïnteresseerd in mij.”

Chocolaatje

Een leuk gesprek, een chocolaatje bij de koffie of gewoon een bedankje. Minette wordt er blij van. “Ik wilde altijd in de kraamzorg werken, maar toen ik tijdens mijn opleiding stage liep in de ouderenzorg kwam ik erachter dat ik dit eigenlijk leuker vond. Ik vind het fijn dat ik door hele kleine dingen te doen het verschil kan maken.”

Onlangs behaalde ze haar diploma. “Ik wil de komende tijd genieten van het feit dat ik niet meer hoef te studeren en ik wil meer ervaring opdoen. Als het over een tijdje toch weer begint te kriebelen kan ik altijd nog voor een opleiding tot verpleegkundige kiezen. Ik vind het leuk om me verder te ontwikkelen en mijn verantwoordelijkheden uit te breiden.”

Ontwikkelen
Eén van de redenen dat ze voor een baan bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land koos was dat de organisatie in haar werknemers investeert. “We kunnen cursussen, trainingen en opleidingen volgen. Ontwikkeling is binnen de Zorggroep erg belangrijk.”

Minette zit op haar plek in haar team. “We vullen elkaar op vele gebieden aan. Mijn collega’s zijn behulpzaam. Ik had toen ik hier net startte nog geen ervaring in de thuiszorg en sommige apparaten waren anders dan ik gewend was. Dit was geen probleem. Er was (en is) altijd iemand die de tijd neemt om uitleg te geven. Geen enkele vraag is gek. We zijn een hecht en zelfsturend team. We doen het ècht samen. We vervangen elkaar, lossen problemen samen op en zorgen er samen voor dat onze cliënten goede zorg krijgen”, legt ze uit.

Minette werkt 20 uur en heeft een vast contract. “Soms werk ik avonddiensten van 16.15 tot 23.00 uur en er zijn ook dagen dat ik alleen van 7.00 tot 10.00 uur in touw ben. Deze flexibiliteit is prettig. En een bijkomend voordeel is dat ik tegenover Hof van Smeden woon. Ik kan dus tussendoor gemakkelijk even thuis een hapje eten”, besluit ze positief.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij