Voorlezen:

Lettergrootte:

ZONL is een erkend
leer- en stagebedrijf

Werk-Leer trajecten

Werken en Leren bij ZONL

Zorggroep Oude en Nieuwe Land gelooft in de combinatie van werken en leren. Wil jij een opleiding volgen in de zorg, maar ook aan het werk? Dat is mogelijk via de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL-route). Je bent dan als leerling-werknemer in dienst. Je draait dag-, avond- en weekenddiensten en waar nodig ook nachtdiensten. Eén dag in de week ga je naar school. Als leerling-medewerker van Zorggroep Oude en Nieuwe Land zit je in een klas met klasgenoten die ook bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land werken. Dat is gezellig en nog makkelijk ook, want je herkent elkaars mogelijkheden en uitdagingen. Zorggroep Oude en Nieuwe Land werkt alleen met deze eigen groepen. Naast deze trajecten zijn er geen mogelijkheden om individueel als BBL-leerling aangenomen te worden bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

Wat houdt een BBL traject in

De leerling is verantwoordelijk voor het eigen leertraject, maar krijgt daarvoor hulp vanuit school en van de werkbegeleider van ZONL. Een opleiding duurt, afhankelijk van welke opleiding, maximaal vier jaar. Ben je langer dan een jaar bij ons, dan wissel je minimaal één keer van werkplek. Zo leer je de verschillenden aspecten van het werken binnen de Zorggroep goed kennen. Zorggroep Oude en Nieuwe Land betaalt tijdens de opleiding grotendeels het lesgeld (75%) en het studiemateriaal. Je sluit je opleiding af met een mbo-diploma op kwalificatieniveau 3 of 4. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao VVT, andere afspraken volgens regelingen van ZONL.

Hoe kun je in aanmerking komen voor een BBL plek

BBL-leerwerkplekken worden, net als andere vacatures, ruim voor aanvang (ongeveer 3 maanden van te voren) bekend gemaakt op de website van Zorggroep Oude en Nieuwe Land en via onze sociale media kanalen. Je kunt alleen solliciteren naar een BBL-leerwerkplek naar aanleiding van een vacature. Als je een Jobalert aanmaakt op de website, ontvang je automatisch alle vacatures als e-mail.

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij