Voorlezen:

Lettergrootte:

Samen gymmen met
de schoolkinderen

Wittesteijn

Als zelfstandig thuis wonen niet meer lukt, kunt u terecht in woonzorgcentrum Wittesteijn in Emmeloord. Vanuit onze jarenlange ervaring bieden we zorg en begeleiding met het accent op uw welzijn. In een gemoedelijke en geborgen omgeving, kunt u uw leven zoals u dat gewend bent zoveel mogelijk voortzetten. Het laagdrempelige Wittesteijn beschikt over 83 appartementen, waarvan enkele voor tijdelijke bewoning zijn ingericht.

Witttesteijn ligt in een rustige groene woonwijk. Als u de straat oversteekt, loopt u zo het kleine winkelcentrum in. Er is een groot terras aan de voorkant van het gebouw en een binnentuin met een prachtige kas, waar degenen met groene vingers hun hart kunnen ophalen, of gewoon van kunnen genieten. Kortom: veel ruimte om rond te lopen en een frisse neus te halen. U heeft uw eigen slim ingedeelde 1-kamer appartement dat u met uw eigen meubels en stoffering kunt inrichten.

Kleinschalige sfeer

Als u de gezelligheid wilt opzoeken, kunt u naar de huiskamer op de tweede etage om bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken. Een kleinschalige manier om uw directe medebewoners te ontmoeten. Ook kunt u ervoor kiezen naar de levendige ontmoetingsruimte op de begane grond te gaan. Bijgestaan door vele vrijwilligers, organiseren we er afwisselende activiteiten waarbij u altijd zelf kunt kiezen of u wel of niet meedoet.

Ontmoetingsplek

Wittesteijn kan fungeren als ontmoetingsplek in de buurt. Mensen leren elkaar kennen en voelen zich betrokken. De kinderen van de naastgelegen basisschool komen regelmatig op bezoek om samen te zingen of andere gezellig activiteiten te ondernemen. Het contact met de kinderen, zorgt voor een levendige sfeer. Ook bezoekers van Peppelrode (Triade) zijn iedere dinsdagochtend aanwezig om werkzaamheden te verrichten. Ook bevindt zich in Wittesteijn een Dag Activiteiten Groep. Hier komen bezoekers uit de omgeving de dag, of een dagdeel, doorbrengen vanuit een WMO beschikking.

Persoonlijk, zoveel mogelijk als thuis

In Wittesteijn kunt u rekenen op professionele verzorging en begeleiding met aandacht voor u als persoon. Uw leven voort te zetten zoals u wilt, daar helpen wij u graag bij. We gaan daarbij zoveel mogelijk uit van uw wensen. Zo is het voor u zoveel mogelijk zoals thuis. Voordat u naar Wittesteijn kwam, kreeg u waarschijnlijk regelmatig hulp van mantelzorgers, zoals familie en kennissen. Ook in Wittesteijn blijft dit van belang. Uw familie en mantelzorgers zien we als onze ‘partners in zorg’. U bepaalt hoe we met elkaar een bijdrage kunnen leveren aan uw kwaliteit van leven. In Wittesteijn wonen veel mensen uit Emmeloord en omgeving. Bent u afkomstig uit de buurt, dan is de kans groot dat u een bekende tegenkomt. U zult zich snel op uw gemak voelen.

Activiteiten

In woonzorgcentrum Wittesteijn worden elke week diverse activiteiten georganiseerd. Bewoners van Wittesteijn kunnen hier aan deelnemen, maar ook buurtbewoners zijn van harte welkom. Voor elke activiteit moet een aantal strippen worden 'betaald'. Bij het team Welzijn of de cateringmedewerkers van Wittesteijn kan een activiteitenstrippenkaart worden gekocht ter waarde van € 15,- (= tien strippen).  

Download hier de actuele activiteitenkalender 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over wonen in Wittesteijn of over onze andere mogelijkheden van wonen met zorg? Wilt u weten welke woonvorm of Dag Activiteiten Groep het beste bij uw situatie en die van uw dierbare past? Onze zorgbemiddelaars gaan graag geheel vrijblijvend met u in gesprek om samen te kijken wat uw wensen en behoeften zijn. U kunt ze op werkdagen bellen op (0527) 61 49 95 of mailen naar: zorgbemiddeling@zorggroep-onl.nl.

 

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij