Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Woonzorgcentrum Wittesteijn dicht; wel beperkt bezoek mogelijk

Drie bewoners en twee medewerkers van woonzorgcentrum Wittesteijn in Emmeloord zijn in korte tijd positief getest op covid-19. Deze bewoners en medewerkers wonen en werken op verschillende afdelingen in het woonzorgcentrum. “De snelle verspreiding van het coronavirus baart ons zorgen. We hebben daarom besloten per direct de maatregelen aan te scherpen”, zegt Sandra van der Veen, teammanager Wittesteijn.

Betreffende bewoners worden geïsoleerd verzorgd en verpleegd en de medewerkers die positief zijn getest blijven thuis in isolatie. Alle betrokkenen zijn geïnformeerd. “Dat de verspreiding niet beperkt is gebleven tot één afdeling, maakt dat we besluiten om Wittesteijn voorlopig voor publiek te sluiten. We willen alle risico’s op verdere verspreiding zo veel mogelijk voorkomen”, gaat Sandra van der Veen verder. Bezoek mag nog wel komen, maar volgens nieuwe afspraken. Zo mag er één bezoeker per bewoner, per dag op bezoek komen en zijn bezoektijden vastgesteld. “Ook bezoek voor bewoners die besmet zijn of waarbij een vermoeden van besmetting is, is welkom conform dezelfde afspraken. Daarnaast krijgen zij speciale beschermende kleding van de zorgmedewerkers.” Vorige week werd al bekend dat alle bezoekers van woonzorgcentra van Zorggroep Oude en Nieuwe Land eigen mondmaskers dienen te dragen als de locaties worden betreden.”

Activiteiten

Ook alle activiteiten, zowel georganiseerd in het huis als activiteiten die van buiten naar binnen komen, zijn voorlopig geannuleerd. Dit betekent dat de bewoners naast de dienstverlening van de pedicure en de kapper, tot nader order helaas ook geen gebruik kunnen maken van de betrokken inzet van vrijwilligers. Met deze maatregelen wil de organisatie voorkomen dat de besmettingen zich verder uitbreiden en bewoners, personeel en vrijwilligers als ook bezoekers zo veel mogelijk beschermen. “Veiligheid en welbevinden wegen we voortdurend tegen elkaar af. Maatwerk is natuurlijk altijd mogelijk als hier dringende redenen voor zijn. Dat weten de bewoners en contactpersonen ook.”, aldus de teammanager.
 

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij