Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

‘Alleen maar lof voor de medewerkers en vrijwilligers van De Schakel’

De 80-jarige Annie Stevens-Vlaskamp uit Espel is twee keer vier weken in De Schakel geweest om te revalideren. Ondanks dat ze blij is dat ze naar huis mag, kan ze iedereen aanraden om voor revalidatie naar De Schakel te gaan. “Ik heb het hier beide keren als geweldig ervaren, alleen maar lof voor de medewerkers en de vrijwilligers hier”, vertelt ze.

Eind oktober moest ze met een zeer pijnlijke knie naar het ziekenhuis in Sneek. Haar man lag op dat moment in het ziekenhuis in Groningen en haar kinderen gingen met haar mee. “Het is misschien niet zo netjes”, verontschuldigt mevrouw Stevens zich, “maar onderweg naar het ziekenhuis heb ik gegild van de pijn. Hoe dichter we bij het ziekenhuis kwamen des te dikker mijn knie werd”. Na een week ging ze naar De Schakel in Emmeloord. Ik kreeg iedere dag één of twee keer fysiotherapie en ging goed vooruit. Ze had het ondanks de pijn enorm naar haar zin. Ik ben zeer tevreden over de verzorging, de fysiotherapeuten, het eten. Soms moet je ’s nachts even wachten als het druk is, maar daar heb ik alle begrip voor”.

Feestdagen in De Schakel

Na haar eerste verblijf kwam ze op een dinsdag thuis en ging ze de zondag daarna, het was mooi weer, een stukje wandelen met haar man. Maar na een paar meter ging het mis met haar knie en moest ze weer naar het ziekenhuis in Sneek. Daarna volgden wederom vier weken revalidatie in De Schakel. Daar bracht ze de feestdagen door. “Eerste kerstdag kregen we ’s ochtends een kerstontbijt en ’s avonds was er een kerstdiner en mocht mijn man ook komen. Dat was enorm gezellig”, aldus mevrouw Stevens. Tweede kerstdag vierde ze thuis, ze werd opgehaald door de rolstoelbus van Talma Hof en weer teruggebracht naar Emmeloord. Met oud en nieuw was het ook gezellig in De Schakel, er waren oliebollen en appelflappen en ze hadden lekkere hapjes gemaakt. “De medewerkers zijn erg vriendelijk”, vind de 80-jarige Annie. Ze zijn aardig en als je iets vraagt staan ze direct voor je klaar”. Maar ook over de mede-revalidanten is ze goed te spreken, we hebben het erg leuk met elkaar. “We hebben kerststukjes gemaakt en vouwen soms samen de was op. Er is een goede sfeer onderling”.

Rollator

De klachten in de knie lijken veroorzaakt te zijn door haar medicatie. De trombosetabletten hebben waarschijnlijk een ophoping in het bloed veroorzaakt waardoor de knie heel erg dik werd. Ze kon daardoor in het begin haar tenen niet eens meer optillen. Nu heeft ze van de cardioloog bloedverdunners gekregen en loopt ze met de rollator. “Ik heb hier door de fysiotherapie geleerd met de rollator te lopen en van de ergotherapeut hoe ik dingen binnenshuis het beste kan doen, zoals koffie inschenken. Als ik thuis ben, krijg ik ook fysiotherapie. Rob, één van de fysiotherapeuten van De Schakel, heeft al contact gehad met mijn therapeut. Die komt straks één of twee keer bij me thuis".

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij