Voorlezen:

Lettergrootte:

Hersenletsel is heel aangrijpend. Zowel voor u als voor uw naaste omgeving

Begeleiding bij Niet-Aangeboren Hersenletsel

Heeft u een TIA, herseninfarct of hersenbloeding gehad? Of heeft u de ziekte van Parkinson? Dan kan het zijn dat u zich extreem vermoeid voelt, het u al snel te druk is, u het lastig vindt om dingen te onthouden, moeilijker kan lopen dan voorheen, u zich bijvoorbeeld lastig kunt omdraaien in bed of problemen heeft met het spreken. Deze gevolgen kunnen heel acuut optreden zoals bij een hersenberoerte, na een ongeval, maar ook na een andere diagnose in de hersenen zoals een hersentumor of de ziekte van Parkinson.

Hersenletsel is erg ingrijpend voor u en uw omgeving. De gevolgen zijn enorm en iedereen ervaart het weer anders. Onze neurologie-verpleegkundigen kunnen u leren omgaan met de veranderde situatie. Zij zijn gespecialiseerd in neurologie (het gebied van hersenen, zenuwen, ruggenmerg en spieren) en de ziekte van Parkinson.

Hoe werken wij?

Onze gespecialiseerde verpleegkundige komt bij u thuis om uw vragen door te nemen en u te adviseren en begeleiden in uw eigen vertrouwde omgeving. Zo hoeft u de deur niet uit. Tijdens ons huisbezoek bieden we een luisterend oor. We gaan in op de oorzaak van de klachten en we bespreken waaraan u behoefte heeft. Uw vraag staat centraal!

We kijken of uw medicatie op orde is en of er bijverschijnselen zijn. We geven praktische tips, bijvoorbeeld over een gezonde leefstijl en adviseren over eventuele therapiemogelijkheden. Ook hebben we aandacht voor de belastbaarheid van uw partner of mantelzorger. We hebben korte lijnen met huisartsen, ziekenhuizen en andere zorgprofessionals zoals fysiotherapie, logopedie en ergotherapie. Zo kunnen we uw zorgvraag snel bespreken en zo nodig laten behandelen.

Verwijzing en vergoeding

Er is geen verwijzing nodig van de huisarts. Als uw verzekeringsmaatschappij een contract heeft afsloten met Zorggroep Oude en Nieuwe Land, vergoedt uw ziektekostenverzekering de huisbezoeken. Er is geen eigen risico en evenmin een eigen bijdrage.

Contact

U kunt contact opnemen met onze neurologie-verpleegkundigen, via onderstaande contactgegevens. 

De neurologie-verpleegkundigen zijn aangesloten bij de CVA en TIA keten Meppel-Steenwijkerland e.o. en CVA keten Lelystad. Daarnaast zijn ze verbonden aan het landelijk Parkinson Net met de daaraan verbonden ketens Noordoostpolder en Meppel-Steenwijkerland.

Neurologie-verpleegkundigen / NAH-team

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij