Voorlezen:

Lettergrootte:

Alleen maar doen
waar u écht zin in hebt

Belevingsgerichte dagactiviteiten

Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt op verschillende locaties belevingsgerichte dagactiviteiten aan. Naast een waardevolle gestructureerde daginvulling is het doel van belevingsgerichte dagactiviteiten om de deelnemers een stukje ontwikkeling en plezier mee te geven met verschillende activiteiten. Voor mantelzorgers kan het een moment van rust en opladen betekenen, omdat de zorg voor even wordt overgenomen door een professional.

Belevingsgerichte dagactiviteiten zijn een uitkomst voor mensen met verschillende hulpvragen. Mensen met een ondersteuningsbehoefte die thuis wonen kunnen hier aan meedoen, bijvoorbeeld senioren, mensen met een beperking of (beginnend) dementie. Voor de deelnemers wordt een passend dagprogramma besproken. Hierin wordt vaak een combinatie van individuele en groepsactiviteiten gemaakt, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemer.

Activiteiten

De activiteiten zijn divers en op iedere locatie zijn er mogelijkheden die aansluiten bij uw wensen en mogelijkheden, zo ondersteunen we mensen (weer) zo veel mogelijk in hun eigen regie. Er worden activiteiten aangeboden op creatief, motorisch en denksport gebied. Als u behoefte heeft aan andere activiteiten dan proberen we daar ook zoveel mogelijk op aan te sluiten. En als u dat wilt, kan er een maatje voor u worden gezocht om nog andere activiteiten te ondernemen. Verder wordt er samen koffie gedronken en eventueel een maaltijd genuttigd en is er vaak de mogelijkheid om individueel activiteiten te doen of gewoon de gezelligheid van andere mensen op te zoeken. Afhankelijk van de locatie en de mogelijkheid van de cliënt kan er ook worden meegedaan met de algemene activiteiten van de locatie.

Professionele begeleiding

De belevingsgerichte dagactiviteiten worden geleid door professionele begeleiders. Zij overleggen met u wat de mogelijkheden zijn en hoe deze gecombineerd kunnen worden met uw behoeften en wensen of die van uw naaste. U kunt ook altijd zelf een gesprek aanvragen. Naast de reguliere dagbesteding behoort dagbesteding met behandeling ook tot de mogelijkheden, dit wordt verzorgd in Talma Hof in Emmeloord. Als u gebruik maakt van de belevingsgerichte dagactiviteiten komt u met eigen vervoer of taxi naar de locatie.

Veel mogelijkheden

Als u thuis woont en een hulpvraag heeft waarbij u gebruik wilt maken van de belevingsgerichte dagactiviteiten neem dan contact met ons op. Samen bespreken we dan uw hulpvraag. We helpen u graag en hebben veel mogelijkheden. Vanzelfsprekend nodigen we u en uw naaste of mantelzorger ook uit om een kijkje te nemen op de locatie waar u de dagbesteding wilt gaan volgen. De koffie staat klaar!

Beschikking aanvragen

Als u op één van de locaties in de Noordoostpolder naar de belevingsgerichte dagactiviteiten wilt, kunt u hiervoor een beschikking aanvragen via het sociaal loket van de gemeente Noordoostpolder. Het aanvraagtraject kan ook in gang worden gezet via de Wijkverpleging en de casemanagers dementie van ZONL. Voor een beschikking voor belevingsgerichte dagactiviteiten in de gemeente Steenwijkerland, kunt u terecht bij het WMO loket van de gemeente Steenwijkerland.

Neem nu.... Dagje Vrije Tijd

In het Praothuus (De Landerijen) aan De Weeren 1 in Oldemarkt is zijn er belevingsgerichte dagactiviteiten voor iedereen die het fijn vindt om samen in een veilige omgeving leuke activiteiten te ondernemen en samen een gezellig samenzijn te hebben. Houdt u van spelletjes? Vindt u het leuk om een eindje te wandelen of een stukje te fietsen? Of komt u liever voor gezelligheid en een praatje? Bij Dagje Vrije Tijd kijkt en luistert onze professional samen met de vrijwilligers naar uw wensen en hoe we u een gezellige ochtend of middag kunnen aanbieden met activiteiten die bij u passen.

Voor wie en waarom?
Dagje Vrije Tijd is er voor iedereen uit Oldemarkt en omgeving die in een beschermde omgeving, onder professioneel toezicht, ondersteuning nodig heeft bij het ondernemen van activiteiten. Zo kunt u langer zelfstandig blijven wonen. Een fijne mogelijkheid om dingen te doen die u zinvol vindt en tegelijk andere mensen te ontmoeten. Daarnaast zijn we er voor uw partner en/of mantelzorger, zodat hij of zij even een moment voor zichzelf  heeft. Een ochtend of middag “proefdraaien” kan natuurlijk altijd.

Vervoer. Hoe is dat geregeld?
Zodra er een beschikking is vanuit de gemeente voor het vervoer, zorgen wij ervoor dat deelnemers thuis opgehaald worden en ook weer thuisgebracht worden door vrijwillige chauffeurs van Dagje Vrije Tijd. Er  zijn verschillende mogelijkheden om deel te nemen aan Dagje Vrije Tijd:

  • Op basis van WMO- en WLZ-indicatie
  • Vanuit het PGB
  • Op eigen kosten, tegen een tarief van E15 per uur (minimaal 3 uur per dag)

Meer weten over Dagje Vrije Tijd?
Voor informatie en aanmelding kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer: (0521) 235386 of per e-mail: dagjevrijetijd@zorggroep-onl.nl.

In de gemeente Noordoostpolder bieden we belevingsgerichte dagactiviteiten aan op de volgende locaties:

Talma Hof, Emmeloord T. 0527 24 95 49
Hof van Smeden, Emmeloord T. 0527 68 93 04
Markehof, Marknesse T. 0527 20 16 10
Het Roefje, Ens T. 06 51 61 60 67


In de gemeente Steenwijkerland bieden we belevingsgerichte dagactiviteiten aan op de volgende locaties:

De Landerijen, Oldemarkt T. 0561 74 40 41
Zonnewiede, Giethoorn T. 06 37 00 33 48


Daarnaast biedt een aantal onderaannemers namens ZONL dagactiviteiten in de gemeente Noordoostpolder aan:

Zorgboerderij 'Op de Wurf'' T. 06 12 03 84 43
Leerwerkbedrijf Xtrakragt T. 06 30 07 91 99
Groeizaam  


Incidenteel werkt ZONL samen met:

Interakt Contour 
Present 

Bellen Werken bij