Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Corona-uitbraak in Revalidatie De Schakel in Emmeloord

Afgelopen maandag werden drie patiënten in Revalidatie De Schakel in Emmeloord, onderdeel van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, positief getest op covid-19. Hierop werd besloten alle revalidanten en medewerkers te testen. Helaas bleek vanmorgen uit de testuitslagen dat nog eens 8 patiënten en 2 medewerkers besmet zijn met het coronavirus. Dat maakt een totaal van 11 patiënten die corona hebben. De betrokkenen hebben geen ernstige klachten.

“We hebben een cohortafdeling ingericht waar de revalidanten met corona verblijven. Dit is een afgesloten gedeelte in het revalidatiecentrum”, zegt Michiel Speet, teammanager. De andere revalidanten verblijven in quarantaine. Het revalidatiecentrum heeft voor deze week een opnamestop afgeroepen. Speet: “dit heeft vooral te maken met beperkte inzet van personeel. Een cohortafdeling vraagt extra personele inzet. We hopen begin volgende week de cohortafdeling weer op te kunnen heffen en weer revalidanten te kunnen ontvangen.”

Zorggroep Oude en Nieuwe Land geeft aan dat er geen sprake is van grote uitbraken in de woonzorglocaties van de organisatie. Incidenteel wordt een bewoner positief getest en worden passende maatregelen genomen. Wel is sprake van een stijging in het aantal medewerkers dat in quarantaine thuis zit omdat zij positief getest zijn of omdat een huisgenoot besmet is.

Kijk hier ook het item van Omroep Flevoland: https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/263266/corona-uitbraak-in-revalidatiecentrum-de-schakel

 

 

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij