Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Kies voor een ZONL vakantiebaan #3

Eindelijk zomer! Vrolijke vlinders dansen rond de felgekleurde bloemen in de tuinen en plantsoenen. Zonnehoedjes, zonnebrillen en dikke lagen zonnebrand voorkomen dat we massaal verbranden. Leek de regen van 2 weken geleden de herfst nog aan te kondigen, nu zijn we zoekend naar verkoeling. Maar het werk gaat door. Ook dit jaar zetten we veel extra mensen in gedurende de zomerweken. In de zorg, de huishouding én in de catering. Wie zijn deze tijdelijke nieuwe collega’s? Wat komen ze onze cliënten brengen? Wij stellen er wederom graag een paar aan je voor.

Janette Ruiten-van Slooten (21 jaar)

Verzorgende Student (Verpleeghuis ‘t Kompas)

Janette is 21 jaar en volgt de opleiding verzorgende IG. Vanaf september komt ze stage lopen bij Verpleeghuis ’t Kompas op Urk. Deze zomer wil ze echter niet stil zitten, dus sinds begin juli doet deze gediplomeerde helpende ervaring op als Verzorgende Student. “Ik had nog nooit gehoord van ZONL, tot mijn school een stageplaats voor me regelde bij ’t Kompas”, vertelt Janette. “En ik vind het tot nu toe echt geweldig hier!”

“Ik heb altijd al willen werken in de zorg. Daarom werd ik helpende. Maar als verzorgende IG heb je meer verantwoordelijkheden en dat vind ik interessant. Door mijn vooropleiding heb ik al kennis kunnen maken met PG-afdelingen, somatiek, de psychiatrie en de gehandicaptenzorg. Maar de ouderenzorg vind ik het mooist! De cliënten en hun verhaal raken me. Al kunnen sommige cliënten niet meer tegen me praten, ik kan een steentje bijdragen in hun leven.”

“Volgende week ga ik met mijn hele familie een week naar Drenthe. Met z’n allen in een groot huis vakantie vieren”, vertelt Janette. “Daarna ga ik weer aan het werk. Ik vind het werk bij ZONL leuker dan ik had verwacht. De collega’s zijn super. Ze behandelen me hier als een collega en niet als hulpje, wat ik helaas ook wel eens heb meegemaakt. Ik kijk uit naar mijn stage tijd straks. Hier op ’t Kompas is het echt heel fijn.”

Ellis te Riele (18 jaar)

Vakantiekracht huishouding (Woonzorgcentrum Markehof)

Ellis werkt dit jaar voor het eerst bij ZONL. Ze kreeg een folder van ons in de brievenbus en heeft gesolliciteerd. “Ik werk al 1,5 jaar op een vakantiepark hier in de buurt, maar dat werk lag door corona stil. Deze zomer ging gelukkig alles weer open, maar dat was lang onzeker. Nu werk is dus op twee plekken. Het werk bij Woonzorgcentrum Markehof is vooral in de ochtend. Het is goed te combineren met mijn werk op het vakantiepark, wat ik ’s middags en ’s avonds doe. Het extra geld kan ik nu wel gebruiken. Ik ben namelijk mijn studentenkamer aan het inrichten, want vanaf september ga ik studeren in Utrecht.”

“In de ochtenden kom ik bij de bewoners op hun kamer en maak ik daar schoon. Ondertussen kletsen we wat. Soms maak ik ook het restaurant, de gangen en de lift schoon en breng ik de koffie en krantjes rond. Als vakantiekracht ben ik natuurlijk ingewerkt, maar moest ik alles redelijk snel oppikken. Het is echt aanpakken vanaf het begin. Gelukkig gaat het werk me goed af. Op het vakantiepark deed ik soms ook al schoonmaakwerk, dus het werk in de huishouding ben ik gewend. Het is hard werken, de werkdruk ligt hoog, maar het is fijn om met andere vakantiekrachten uit de omgeving te werken en de sfeer onder de collega's is goed.”

“Ik zou dit vakantiewerk aanraden aan mijn vriendinnen. Als ze tenminste graag de handen uit de mouwen steken en niet vies zijn van schoonmaakwerkzaamheden. Ik kijk uit naar het moment dat mijn studie straks begint. Nog 1 weekje werken en dan verhuis ik al. Ik kijk dan terug op een leuke zomer: toch nog op vakantie geweest én een leuke zomerbaan!”

Meer informatie

Wij zoeken vakantiekrachten. Klik hier voor meer informatie én alle vacatures. 

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij