Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Lenie Jansen is vrijwilliger bij Markehof “Ik ga altijd met een voldaan gevoel naar huis”

Lenie Jansen (62) maakte kennis met woonzorgcentrum Markehof toen zij door een vrijwilliger werd gevraagd om bij de vergaderingen te notuleren. “Ik liep er elke dag langs, maar ik was er nog niet vaak binnen geweest. Maar het blijkt een ontzettend levendige plek te zijn waar veel gebeurt. Ik denk wel eens, iedereen uit Marknesse zou eens binnen moeten lopen. Gewoon om te zien hoe fijn de sfeer is.” 

De bewoners van Markehof weten precies wie Lenie is. “Ik begon met het notuleren van de vergaderingen en nu schenk ik ook op dinsdagavond de koffie. Maar ik ben ook degene die de prijzen voor de bingo regelt. Drie prijzen voor drie rondes. Ik koop geen prullaria, daar hebben de mensen geen behoefte aan. Ik weet altijd wat ik wél moet kopen om ze blij te maken. Zeepjes, lekkere dingen voor bij de koffie, een leuke plant of bloemen. De wekelijkse bingo is een groot succes en ik vind het leuk om daaraan bij te dragen.” 

Nooit met tegenzin
Na een lange carrière op kantoor, doet Lenie alleen nog werk waar ze zelf blij van wordt. “Ik weet waar mijn grenzen liggen en kan die goed aangeven. Het vrijwilligerswerk geeft mij een goed gevoel. Ik ga nooit met tegenzin en ik vertrek ook altijd met een voldaan gevoel. Daarnaast worden wij als vrijwilligers ontzettend verwend door de zorgmedewerkers en de teammanager. Er is laatst een stamppotbuffet voor ons geregeld, en een playbackshow waarbij de medewerkers voor ons optraden. Het was geweldig, we lagen in een deuk!” 

Vrijwilligers zijn nodig
“Zorgmedewerkers hebben het ontzettend druk. Het is onvoorstelbaar wat die mensen allemaal doen op één dag. Als vrijwilliger zorg je voor verlichting van die druk. Ook al heb je maar één uurtje in de week tijd, alles helpt! De bewoners, de medewerkers en de andere vrijwilligers zorgen voor een warm nest. Ik zou iedereen aanraden om een keer een middag of avond mee te lopen, misschien is het wat voor je!” 

Word jij ook vrijwilliger bij ZONL?
Kijk op onze website of stuur een mail naar vrijwilligerswerk@zorggroep-onl.nl

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij