Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Michel van Rooijen is vrijwilliger bij Hof van Smeden: 'Op de duofiets komen mooie verhalen los'

Michel van Rooijen (59) krijgt altijd enthousiaste reacties als hij samen met een bewoner van woonzorgcentrum Hof van Smeden door Emmeloord en de dorpen fietst op de duofiets. “Door met de bewoners terug naar hun oude omgeving te gaan, komen herinneringen boven en hebben we leuke gesprekken”, zegt de vrijwilliger enthousiast. “Het geeft zoveel plezier.”

“Ik stel bewoners vaak voor om naar hun vroegere buurt te gaan. Dan komen ze mensen in het dorp tegen die ze anders niet zien. Er komen hele verhalen los! We trekken ook veel bekijks onderweg. Zo fietste ik laatst vanuit De Wellerwaard terug – erg leuk om daar te fietsen trouwens – en stopten vrachtwagens spontaan toen we over wilden steken. Scholieren die ons tegemoet fietsen, zeiden enthousiast gedag.”

Zingend op de fiets
Michel ontdekte de duofiets toen zijn moeder in Hof van Smeden kwam te wonen. “Dan gingen we bijvoorbeeld naar Urk. Even lekker een visje eten, langs de bakker en door de haven. Onderweg begon mijn moeder spontaan te zingen. Ze had het zo ontzettend naar haar zin. Er ging een lampje branden: dit gun ik andere bewoners ook.”

Er is veel mogelijk
Vanwege zijn fulltimebaan in ploegendiensten is Michel onregelmatig bij Hof van Smeden. “Als vrijwilliger bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land is er best veel mogelijk. Mijn werkgever stimuleert het ook dat ik dit doe: ik krijg een vrije dag per jaar om vrijwilligerswerk te doen. Erg prettig.”

Blij met extra aandacht
Als Michel er is, maakt hij ook even het aquarium schoon. Bijna altijd krijgt hij gezelschap van een bewoner. “Ik merk dat de drempel best laag is om er even bij te komen zitten. Er ontstaat vanzelf een gesprekje. Over de vissen in het aquarium of over het schoonmaken zelf. Het kost slechts een beetje van mijn tijd en energie, maar ik krijg er zoveel voor terug! De bewoners zijn blij met de extra aandacht.''

Word jij ook vrijwilliger bij ZONL?
Kijk op onze website of stuur een mail naar vrijwilligerswerk@zorggroep-onl.nl

 

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij