Voorlezen:

Lettergrootte:

Wij luisteren met aandacht
naar uw wensen

Palliatieve zorg

Bent u erg ziek en is genezing niet meer mogelijk, dan komt er waarschijnlijk heel veel op u af. Hoe gaat u om met uw ziekte en uw verdriet? Wat betekent het voor uw omgeving en de toekomst? Misschien heeft u zoals veel mensen, de wens om thuis te sterven in een vertrouwde omgeving. Of denkt u aan een verblijf in een hospice. Onze casemanagers palliatieve zorg kunnen u en uw naasten in deze laatste levensfase begeleiden.

We zijn speciaal geschoold om palliatieve zorg te kunnen bieden en hebben aandacht voor uw verdriet en de zorgen van uw naasten. Er is veel mogelijk. We luisteren goed naar uw wensen en beantwoorden uw vragen. Daarbij geven we de informatie waar u behoefte aan heeft.

We kunnen u helpen bij het bestrijden van de pijn, uitleg geven over de werking van morfine en lichamelijke klachten zoals misselijkheid, vermoeidheid, slechte eetlust en verstopping van de darmen helpen verminderen. Ook kunnen we u tot ondersteuning zijn als u angstig of depressief bent. We onderhouden nauw contact met al uw hulpverleners en stemmen de zorg op elkaar af. Zo kunnen we bijvoorbeeld uw huisarts, geestelijke verzorging of psychologische hulp inschakelen. Ook kunnen we hulpmiddelen voor u regelen, bijvoorbeeld een postoel of een hoog-laag bed. Verder leveren we desgewenst extra zorg, zoals hulp bij het wassen en aankleden en het geven van medicijnen. Ons uitgangspunt is dat u in deze heftige periode de regie houdt.

Verwijzing en vergoeding

U kunt rechtstreeks bij ons terecht. Palliatieve zorg is opgenomen in het basispakket van alle ziektekostenverzekeringen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Afspraak maken?

U kunt een eerste afspraak maken met één van onze casemanagers palliatieve zorg. Hiervoor kunt u op werkdagen tijdens kantooruren contact opnemen op telefoonnummer (0527) 20 64 19.

Dag en nacht bereikbaar

Kiest u er vervolgens voor om gebruik te maken van onze palliatieve zorg? Dan zijn we dag en nacht bereikbaar op (0527) 20 64 19. Ons mailadres is: palliatievezorg@zorggroep-onl.nl.

Ook als u in één van de woonzorglocaties van Zorggroep Oude en Nieuwe Land verblijft, kunt u onze casemanagers palliatieve zorg inschakelen. Denkt u dat dit nuttig is voor u? Dan kunt u dit aangeven bij uw EVV-er (Eerst Verantwoordelijke Verzorgende / verpleegkundige).

De casemanagers palliatieve zorg zijn aangesloten bij het Netwerk Palliatieve Zorg Noord- en Oost Flevoland.

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij