Voorlezen:

Lettergrootte:

Wij luisteren met aandacht
naar uw wensen

Palliatieve zorg

Als u ongeneeslijk ziek bent  komt er veel op u af. U denkt misschien na over wat voor gevolgen het heeft voor uw toekomst (en die van uw naaste(n)) en hoe u uw zaken goed kunt regelen. Misschien twijfelt u over of u thuis wilt en kunt blijven wonen en vraagt u zich af welke mogelijkheden er allemaal zijn in de thuissituatie om het u zo makkelijk mogelijk te maken. Onze verpleegkundigen palliatieve zorg kunnen u en uw naaste(n) in deze laatste levensfase begeleiden en ondersteunen bij al uw vragen  

In deze periode van uw ziekte richten we ons samen met u op de best mogelijke kwaliteit van uw leven. Zo kunt u de tijd die u en uw naasten nog samen hebben, zo aangenaam mogelijk doorbrengen. We luisteren goed naar uw wensen, grenzen en doelen. We kunnen bij u thuis komen als u verder (nog) geen thuiszorg nodig heeft. Maar ook wanneer u al gebruik maakt van de thuiszorg van Zorggroep Oude en Nieuwe Land komen we graag bij u langs. Samen zoeken we naar de allerbeste zorg voor u en uw naasten. Daarnaast werken we samen met de ziekenhuizen en de huisartsen in onze hele regio.

Ondersteuning

Wij zijn er om u en uw naaste(n) te ondersteunen bij alle zaken die op het pad komen in deze periode. Hierbij kunt u  bijvoorbeeld denken aan problemen op het gebied van pijn, benauwdheid, misselijkheid of andere lichamelijke klachten, maar ook bij gevoelens van verdriet of angst kunnen wij u begeleiden. We kunnen u helpen de juiste zorgverlening om u heen te verzamelen en na te denken over uw beeld van de toekomst en de beslissingen die  u moet maken. We onderhouden (met uw goedkeuring) nauw contact met al uw hulpverleners en stemmen de zorg op elkaar af. Ook kunnen we hulpmiddelen voor u regelen om het leven voor u zo makkelijk mogelijk te maken. Ons uitgangspunt is dat u in deze heftige periode de regie houdt en eerlijke informatie krijgt om goede keuzes te kunnen maken. Onze drijfveer is uw kwaliteit van leven.

Verwijzing en vergoeding

U kunt rechtstreeks bij ons terecht. Palliatieve zorg is opgenomen in het basispakket van alle ziektekostenverzekeringen dus er zijn geen kosten aan verbonden.

Afspraak maken?

U kunt een eerste afspraak maken met één van onze verpleegkundigen palliatieve zorg. Hiervoor kunt u op werkdagen tijdens kantooruren contact opnemen via onderstaande telefoonnummers (afhankelijk van de gemeente waar u woont). U kunt ook een mailtje sturen naar: palliatievezorg@zorggroep-onl.nl.

Ook als u in één van de woonzorglocaties van Zorggroep Oude en Nieuwe Land verblijft, kunt u onze verpleegkundigen palliatieve zorg inschakelen. Denkt u dat dit nuttig is voor u? Dan kunt u dit aangeven bij uw EVV-er (Eerst Verantwoordelijke Verzorgende / verpleegkundige).

De verpleegkundigen palliatieve zorg zijn aangesloten bij de Netwerken Palliatieve Zorg Noord- en Oost Flevoland  en Drenthe-Steenwijkerland.

Verpleegkundigen palliatieve zorg

Verpleegkundigen Palliatieve zorg

Folder downloaden

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij