Voorlezen:

Lettergrootte:

Voor meer grip op uw dagelijks (gezins)leven

Praktische thuisbegeleiding

Als u het gevoel heeft de grip op het dagelijks leven te verliezen of het loopt niet lekker thuis, dan kunt u in Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk terecht bij thuisbegeleiding van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De hulp is gericht op het hele gezin en helpt om rust, ruimte en regelmaat te krijgen.

Thuisbegeleiding ondersteunt en activeert u om (weer) structuur te krijgen in de dagelijkse taken en bezigheden en de omgang met elkaar in het gezin.

Soms is een gesprek al voldoende, soms zijn meerdere afspraken nodig of gaat de thuisbegeleider mee naar een afspraak met een instantie. Thuisbegeleiding komt bij u thuis en het doel is altijd te werken aan een verbetering van uw situatie. U maakt samen een plan en gaat vervolgens doelgericht en praktisch aan de slag om het doel te bereiken. Het kan gaan om hulp bij bijvoorbeeld de dagelijkse structuur, het leggen of herstellen van sociale contacten of om hulp bij opvoeden.

De begeleiding vindt altijd op een professionele en respectvolle manier plaats en u kunt rekenen op een vertrouwelijke behandeling van uw probleem. De nadruk van de begeleiding ligt vooral op het aanleren en toepassen van praktische vaardigheden, zodat u het vertrouwen krijgt ook zonder thuisbegeleiding verder te kunnen. Voor deze vorm van ondersteuning hebt u een WMO of Jeugd beschikking van uw gemeente nodig. Ook met een WLZ indicatie kunt u thuisbegeleiding ontvangen. 

Bekijk ook het filmpje dat branchevereniging Actiz over thuisbegeleiding maakte:

Thuisbegeleiding Noordoostpolder

Thuisbegeleiding Steenwijkerland

Thuisbegeleiding Urk

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij