Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Revalidatie Friesland en ZONL bundelen hun krachten

Revalidatie Friesland en Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) slaan de handen ineen voor drempelloze revalidatiezorg in de gemeenten Noordoostpolder en Urk. Dat maakten, de bestuurders van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) en Revalidatie Friesland, bekend tijdens een personeelsbijeenkomst op 16 maart in ’t Voorhuys in Emmeloord.  

De verwachting is dat, onder meer door vergrijzing, het aantal inwoners van de gemeente Noordoostpolder en Urk met een revalidatievraag én behoefte aan advies en ondersteuning op het gebied van preventie en herstel snel zal toenemen. ‘’We willen niet de zorg van gisteren regelen, maar ver vooruitkijken en gebruikmaken van alle middelen die ons tegenwoordig ter beschikking staan. Onze patiënt is hierin leidend. We willen de organisatie die ontstaat door onze samenwerking zo ‘neerzetten’ dat het zorgpad dat de patiënt bewandelt soepel verloopt zonder vertraging en gebrekkige informatie-uitwisseling’’,  aldus Peter Visch (bestuurder Revalidatie Friesland). 

Drempelloze zorg
De visie van Revalidatie Friesland en ZONL is dat een patiënt ongeacht zijn of haar aandoening een eenduidige behandeling krijgt. Waar financieel mogelijk worden drempels tussen de verschillende zorgvormen weggenomen en kiezen de samenwerkende organisaties voor ‘drempelloze zorg’. De nadruk op de ontwikkeling van het (gezamenlijke) zorgaanbod moet zoveel mogelijk liggen op verplaatsing van zorg. Dus op locatie wat echt op locatie moet en thuis of in de buurt van thuis wat zoveel mogelijk thuis kan. ‘Revalidatie thuis, tenzij…’ is hierbij het uitgangspunt.  

Krachten bundelen 
‘’Om dit zorgconcept goed uit te voeren, hebben we een stevig, deskundig en compleet team nodig van verpleegkundigen, verzorgenden, therapeuten en artsen. We zijn blij dat we door het samenvoegen van de behandelteams van Revalidatie Friesland en Revalidatie De Schakel, de locatie van ZONL, het komende jaar kunnen werken aan een deskundig en stevig team. Een team dat gezamenlijk én gemotiveerd werkt aan alle revalidatievragen vanuit Noordoostpolder, Urk en omgeving’’, vertelt Albert Hilvers (bestuurder Zorggroep Oude en Nieuwe Land). 

Peter Visch (Revalidatie Friesland) en Albert Hilvers (Zorggroep Oude en Nieuwe Land) slaan letterlijk de schakels in elkaar.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij