Voorlezen:

Lettergrootte:

Word jij vrijwilliger bij ZONL?

Vrijwilligerswerk

Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) telt bijna 800 vrijwilligers. Onze vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. Ze ondersteunen de medewerkers en mantelzorgers in de zorg en het welzijn van onze cliënten. Juist de extra, persoonlijke aandacht is heel belangrijk. Het gaat tenslotte niet alleen om kwalitatief goede zorg, maar ook om woonplezier, meedoen en zinvol bezig zijn. Met hulp van vele vrijwilligers kunnen we dit bieden. Zo werken we met elkaar aan een samenleving waar mensen zich om elkaar bekommeren.

Overal waar mensen wonen en werken bij ZONL kunnen we vrijwilligers gebruiken. Daarvoor zoeken we enthousiaste mensen die kunnen ondersteunen in een van onze woonzorglocaties. Dit kan variëren van het assisteren bij ontbijt of avondmaaltijd, een spelletje met iemand doen of een tochtje op de duofiets maken, tot het begeleiden van terugkerende activiteiten zoals de wekelijkse zangochtend of creatieve middag. Ook in de winkel en bij het buffet in het restaurant zijn extra handen altijd welkom. Verder kunnen de mantelzorgers in de thuissituatie nogal eens ondersteuning gebruiken en zoeken we regelmatig mensen voor administratieve zaken. Tenslotte zijn we blij met chauffeurs voor het bewonersvervoer.

Zeven dagen per week, ook ’s avonds, zijn er vrijwilligers nodig.
Dit kan variëren van één tot meerdere dagdelen per week.

Wie zoeken we?
Iedereen die graag wil bijdragen aan een prettig woon- en leefklimaat voor onze cliënten, is van harte welkom. Ons vrijwilligerswerk is voor alle leeftijden. Ook scholieren of studenten die vrijwilligerswerk moeten doen voor hun opleiding, komen in aanmerking. Vanwege een uitkering vrijwilligerswerk doen? Ook dat kan. Voor wie dat wil, kunnen we ook scholing organiseren. Onze (woonzorg)locaties waar we (regelmatig) vrijwilligers kunnen gebruiken, liggen verspreid over de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en op Urk. Er is vast iets in de buurt.

Afbeelding bij tekst 2

Meer informatie en aanmelden?
Stuur een mail naar: vrijwilligerswerk@zorggroep-onl.nl Eén van de vrijwilligerscoördinatoren neemt dan contact met je op.

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij