Voorlezen:

Lettergrootte:

Altijd een vertrouwd gezicht
in de wijk en bij u thuis

Wijkverpleging

Heeft u thuiszorg nodig (ook wel wijkverpleging genoemd)? Dan kunt u rechtstreeks bellen met het thuiszorgteam van Zorggroep Oude en Nieuwe Land bij u in de buurt. We werken vanuit krachtige teams van verzorgenden en verpleegkundigen die met elkaar én met u en uw sociale netwerk de zorg voor u organiseren in uw wijk of dorp. Zo heeft u een vast team, persoonlijk en vertrouwd. Ons doel is om samen mogelijk te maken dat u thuis kunt blijven wonen, op de manier die bij u past.

Hoe werken wij?

Een wijkverpleegkundige komt bij u thuis om samen met u en uw familie/mantelzorger te bekijken welke zorg nodig is en wat uw omgeving kan betekenen. Dit wordt vastgelegd in een Zorgplan. Vervolgens kan de zorgverlening direct van start.

De verzorgenden en verpleegkundigen van onze wijkteams zijn heel deskundig en goed op elkaar ingespeeld. Ze maken gebruik maken van elkaars kwaliteiten. Ze helpen u met wassen en aankleden, aantrekken van steunkousen, zetten medicatie uit, prikken bloed, verzorgen wonden en bieden onder andere dementie- en palliatieve zorg. Ook ’s nachts komen ze desgewenst bij u thuis.

Niet alleen ouderen komen in aanmerking voor thuiszorg. Bent u chronisch ziek, lichamelijk beperkt of komt u net uit het ziekenhuis en heeft u zorg nodig? Ook dan kunt u bij ons terecht. Wij werken daarbij nauw samen met huisartsen en andere lokale partners.

Verwijzing en vergoeding

U kunt rechtstreeks bij ons terecht. Thuiszorg is opgenomen in het basispakket van alle ziektekostenverzekeringen, dus u betaalt geen eigen bijdrage. Meer informatie hierover kunt u bij uw zorgverzekeraar verkrijgen.

Ook kunt u een persoonsgebonden budget (pgb) aanvragen waarmee u zelf zorg kunt inkopen. Het pgb voor thuiszorg valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). De wijkverpleegkundige kan u hierover informeren.

Meer informatie?

Onze thuiszorgteams zijn 24 uur per dag bereikbaar met een direct telefoonnummer. Op de pagina thuiszorgteams vindt u de postcodezoeker. Door uw postcode of woonplaats in te vullen, vindt u de contactgegevens van het thuiszorgteam bij u in de buurt.

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij