Voorlezen:

Lettergrootte:

COPD kan grote invloed hebben op uw
dagelijkse activiteiten

Begeleiding bij longaandoeningen

Heeft u moeite met ademen en heeft u minder energie? Dan kan het zijn dat uw longen zijn beschadigd oftewel dat u COPD heeft. De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronische Obstructieve Long Ziekte). Het is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Uw longen kunnen niet voldoende zorgen voor een goede ademhaling.

COPD kan grote invloed hebben op uw dagelijkse activiteiten. Traplopen, boodschappen doen of aankleden wordt steeds lastiger. In ernstige gevallen kan het zelfs gebeuren dat u de deur bijna niet meer uit komt. Onze longverpleegkundigen kunnen u met advies en coaching helpen om uw kwaliteit van leven te verbeteren. Ons doel is dat u (weer) zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren en met zo min mogelijk klachten veilig thuis kunt wonen.

Hoe werken wij?

We vinden het belangrijk dat u een behandeling op maat krijgt, afgestemd op uw wensen en mogelijkheden. Daarom komen we bij u thuis, zodat we samen goed kunnen bekijken waar u in het dagelijks leven tegenaan loopt en hoe we u ondersteuning kunnen bieden. We geven u praktische tips over het gebruik van hulpmiddelen en helpen u met uw medicatie. Verder kunnen we u tijdens een huisbezoek ondersteunen bij het ‘saneren’, oftewel adviseren over de inrichting van uw woning zodat u zo min mogelijk klachten heeft. Ook helpen we u bij het wassen en aankleden. Als u dit teveel energie kost, kunnen we de wijkverpleging inschakelen voor ondersteuning of het volledig overnemen van deze activiteiten. Tenslotte geven we u adviezen over voeding en beweging en begeleiden we u in meerdere huisbezoeken bij het aanpassen van uw leefstijl.

Soms zijn verschillende deskundigen nodig om de klachten te verminderen. Daarom werken we vanuit het Advies- en behandelcentrum zo nodig bijvoorbeeld samen met de diëtist of fysiotherapeut. Eigen regie, plezier en voldoening staan voorop. Samen zoeken we naar alternatieven, oplossingen en een nieuwe balans.

Verwijzing en vergoeding

U kunt rechtstreeks of op verwijzing van uw huisarts of specialist bij ons terecht.

Onze begeleiding en de ondersteuning bij persoonlijke verzorging is opgenomen in het basispakket van alle ziektekostenverzekeringen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Afspraak maken?

U kunt een afspraak met de longverpleegkundigen maken op werkdagen en tijdens kantooruren via onderstaande contactgegevens.

Ook als u in één van de woonzorglocaties van Zorggroep Oude en Nieuwe Land verblijft, kunt u gebruik maken van onze longverpleegkundigen. Denkt u dat dit nuttig voor u is? Dan kunt u dit aangeven bij uw EVV-er (Eerst Verantwoordelijke Verzorgende).

Longverpleegkundigen

Bellen Werken bij