Voorlezen:

Lettergrootte:

We zijn goed in het bedenken van praktische oplossingen

Ergotherapie

Traplopen, fietsen, opstaan uit bed, veters strikken, boodschappen doen, schrijven, tuinieren of het huishouden doen. Door ouderdom, ziekte, een beperking of een ongeval kunnen deze dagelijkse activiteiten een probleem worden.

Onze ergotherapeuten zijn werkzaam in de gemeenten Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk en goed in het bedenken van praktische oplossingen die ervoor zorgen dat u (weer) zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren en met zo min mogelijk klachten veilig thuis kunt wonen.

Hoe werken wij?

We vinden het belangrijk dat u een behandeling op maat krijgt, afgestemd op uw wensen. Daarom bespreken we allereerst de beperkingen waar u tegen aan loopt. Vervolgens gaan we met u oefenen, geven we tips. We kunnen u adviseren in het omgaan met beperkte energie, we ondersteunen zo nodig bij het aanpassen van uw woning of de aanvraag van hulpmiddelen. Bij dit laatste kunt u denken aan rolstoelen, rollators, matrassen, tilliften, beugels en huishoudelijke hulpmiddelen. Veel hulpmiddelen hebben we op voorraad en kunt u in overleg uitproberen. Behandeling is mogelijk bij u thuis, maar ook buitenshuis of op het werk. Hierbij is er aandacht voor uw woon- of werkomgeving, partner, familie, mantelzorger en eventuele thuiszorg.

We hebben een breed werkterrein. Zo zijn we speciaal geschoold om mensen met beginnende dementie te trainen zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen leven. De behoeften van degene met dementie én die van de mantelzorger zijn hierbij belangrijk. Eigen regie, plezier en voldoening staan voorop. Samen zoeken we naar alternatieven, oplossingen en een nieuwe balans.

Daarnaast zijn we geschoold in NAH problematiek, MS, Parkinson, long-covid en oncologie. 

Kortom: We zijn expertes op het gebied van het dagelijks handelen. Wanneer daarin problemen ontstaan weten wij raad. 

Verwijzing en vergoeding

U kunt rechtstreeks of op verwijzing van uw huisarts of specialist bij ons terecht. Ergotherapie is opgenomen in het basispakket van alle ziektekostenverzekeringen. Iedereen heeft recht op 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. De kosten vallen binnen het eigen risico. Sommige verzekeraars vergoeden meer vanuit de aanvullende verzekering. Meer informatie hierover kunt u bij uw zorgverzekeraar verkrijgen. 

Afspraak maken?

U kunt een afspraak maken met één van onze ergotherapeuten. Hiervoor kunt u op werkdagen tijdens kantooruren contact opnemen met het Advies- en Behandelcentrum. 

De ergotherapeuten zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici en aangesloten bij diverse kwaliteitskringen.

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij