Voorlezen:

Lettergrootte:

Geen nood. We zijn er met één druk op de knop

Personenalarmering

Voor ouderen en mensen met een (chronische) ziekte of beperking die zelfstandig willen blijven wonen is de personenalarmering van Zorggroep Oude en Nieuwe Land een uitkomst. Als er een noodsituatie is kunt u met één druk op de knop, contact maken met de alarmdienst en krijgt u zo snel mogelijk hulp.

De achterwacht voor de personenalarmering is in eerste instantie uw familie of de buren. Als u het thuiszorgteam van Zorggroep Oude en Nieuwe Land als achterwacht wilt opgeven, kunt u dit aanvragen bij het betreffende thuiszorgteam waar u zorg van krijgt of wilt krijgen. U heeft een intakegesprek met een wijkverpleegkundige en zij geeft u de benodigde informatie. Ook is het nodig dat er een sleutelplaats wordt afgesproken of een deurcodeklink/sleutelkastje met code wordt aangeschaft zodat de medewerker van het thuiszorgteam altijd naar binnen kan bij nood.

Hoe werkt het?

U, of uw mantelzorger, vraagt een formulier personenalarmering aan bij een beveiligingsbedrijf als Eurocross, ATA, Medipoint of woonzorg Nijeveen. Zorggroep Oude en Nieuwe Land werkt samen met verschillende meldkamers en centrales. U kunt uw eigen zorgverzekeraar raadplegen over informatie en vergoedingen.

Bellen Werken bij