Voorlezen:

Lettergrootte:

Praktijk Ouderengeneeskunde biedt consult op het spreekuur of bezoek aan huis

Praktijk Ouderengeneeskunde

Ouderen met een (complexe) zorgvraag kunnen via een verwijzing van de huisarts terecht bij Praktijk Ouderengeneeskunde. Deze praktijk bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, een geriatrisch verpleegkundige, paramedische behandelaren en psychologen met veel kennis en ervaring in de zorg voor ouderen. De Praktijk Ouderengeneeskunde biedt de mogelijkheid van een consult op het spreekuur en bezoek aan huis.

Samen vormen zij een deskundig team dat ouderen begeleidt en behandelt vanuit het perspectief van een positieve gezondheid, met als doel dat u zo zelfstandig mogelijk en naar uw eigen wens kunt leven. U houdt zelf de regie.

Vragen waarbij u bij de praktijk terecht kunt zijn bijvoorbeeld:

  • Ik vergeet veel dingen en dat hindert mij in het dagelijks leven. Heb ik dementie?
  • Ik voel me vaak duizelig en het lukt me niet goed om te koken. Ik val af en voel me moe. Daardoor kom ik weinig buiten en mis ik mijn wekelijkse bridgemoment.
  • Ik maak me zorgen om mijn moeder die vaak valt. Ze woont alleen. Is het niet beter dat zij gaat verhuizen?
  • Mijn partner is onder behandeling bij meerdere specialisten en vindt het vermoeiend om voor controle naar al deze specialisten te gaan. Kan ze in het vervolg met al haar vragen bij één specialist terecht?

De specialist ouderengeneeskunde kijkt vanuit een breed perspectief naar uw hulpvraag en richt zich op lichamelijke, psychische, sociale en functionele aspecten van uw klacht/ hulpvraag. Op basis van een analyse en screeningen maakt de specialist ouderengeneeskunde samen met verschillende behandelaren een multidisciplinair behandelplan. Ook wordt gekeken naar bijwerkingen van medicijnen die u gebruikt.

Als dit nodig is kunt u voor een verder behandeltraject worden doorverwezen naar andere behandelaren, zoals ergotherapeut, fysiotherapeut, psycholoog, logopedist of diëtist of maatschappelijk werker van Zorggroep Oude en Nieuwe Land of externe zorgpartners.

De specialist ouderengeneeskunde biedt de mogelijkheid om mensen in de laatste levensfase samen met de huisarts te begeleiden. De ouderenspecialist kan u begeleiden bij moeilijke en gevoelige vragen rondom levenseindewensen. Uw huisarts blijft uw hoofdbehandelaar.

Meer weten of een afspraak maken?

Voor meer informatie of vragen kunt u van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bij ons terecht via het secretariaat via het Advies- en Behandelcentrum.

Praktijk ouderengeneeskunde

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij