Voorlezen:

Lettergrootte:

Betrokken zorg is ook luisteren naar elkaar, zodat je de zorg kunt verbeteren

BreinPunt Noordoostpolder

Het BreinPunt is de plek waar u alle informatie kunt vinden over allerlei verschillende soorten aandoeningen van het brein, zoals dementie, depressie, afasie, niet-aangeboren hersenletsel of een beroerte. In Emmeloord vindt u dit punt in de FlevoMeer Bibliotheek. Het BreinPunt is elke woensdag geopend van 10.00 tot 11.30 uur en van 18.30 tot 20.00 uur.

Uit onderzoek blijkt dat het aantal mensen met dementie toeneemt. Onder andere omdat mensen steeds ouder worden. BreinPunt Noordoostpolder kun je zien als een grote paraplu, waaronder bredere ziektebeelden van het brein meer aandacht krijgen. Zorggroep Oude en Nieuwe Land is  ontzettend blij dat we dit, samen met een diverse organisatie, gerealiseerd hebben.

Mensgerichte zorgtechnologie 
Het initiatief richt zich op veel doelgroepen: mensen met geheugenproblemen, mantelzorgers, inwoners van de Noordoostpolder (jong en oud) en zorgprofessionals. Informatie wordt gegeven door middel van persoonlijk advies, het uitlenen van boeken, films en geluidsdragers en het beschikbaar stellen van hulpmiddelen ter ondersteuning. Hier in Emmeloord hebben we bijvoorbeeld speciale telefoons, een kalenderklok, tablets, een interactieve kat, maar ook een bord met zuignap of afstandsbediening om uit te proberen. BreinPunt Noordoostpolder laat mensen op een eenvoudige manier kennis maken met de mogelijkheden van mensgerichte zorgtechnologie.

Tijdens de opening werd onder andere de samenwerkingsovereenkomst getekend door de betrokken partijen. Ook overhandigde het Stimuleringsfonds van de Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land een cheque ter waarde van € 1000,-. Zij steunen maatschappelijke projecten die de leefbaarheid bevorderen in onder andere de Noordoostpolder.

Samenwerking
BreinPunt Noordoostpolder is een samenwerking van divers organisaties. Meewerkende partners zijn Alzheimer Trefpunt, FlevoMeer bibliotheek, MaxVitaal, Carrefour, Stichting Philadelphia Zorg, Kwintes, InteraktContour en Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Er is een lokaal preventieakkoord met de gemeente Noordoostpolder. Alle inwoners van de polder en omstreken zijn van harte welkom aan het Harmen Visserplein 5 in Emmeloord om een kijkje te nemen bij BreinPunt.

BreinPunt Noordoostpolder

Harmen Visserplein 5
8302 BW Emmeloord

Bellen Werken bij