Voorlezen:

Lettergrootte:

Onze fysiotherapeuten zijn
dé specialist in bewegen

Fysiotherapie

Een boodschap halen, een zakdoek van de grond oprapen of een kopje uit de kast pakken. U denkt er eigenlijk niet bij na. Totdat het niet meer zo automatisch gaat. De problemen kunnen ontstaan door overbelasting en slijtage van uw lichaam of het gevolg zijn van een ziekte.

Onze fysiotherapeuten zijn dé specialist in bewegen en hebben zich verdiept in mensen die ouder worden en kennen de specifieke uitdagingen die hierbij horen. Ze zijn gespecialiseerd in de behandeling van de gevolgen van neurologische aandoeningen, zoals een beroerte, dementie, MS en Parkinson. Ook hebben ze zich toegelegd op orthopedische problemen, waarbij u kunt denken aan de gevolgen van een breuk of amputatie en knie- en heupprothesen. Verder hebben ze aandacht voor valpreventie en zorgvragen die kunnen ontstaan bij het ouder worden. Zo kunnen ze u helpen zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.

Hoe werken wij?

Wij vinden het belangrijk dat u de behandeling krijgt die volledig bij uw klachten past. Uw vraag staat centraal. Tijdens de eerste afspraak start de fysiotherapeut met het bespreken van de beperkingen waar u tegen aan loopt en biedt vervolgens therapie op maat in uw eigen vertrouwde omgeving. Hierbij is aandacht voor uw woon- of werkomgeving, partner, familie, mantelzorger en eventuele thuiszorg.

Verwijzing en vergoeding

U kunt rechtstreeks of op verwijzing van uw huisarts of specialist bij ons terecht. Als u een chronische aandoening heeft, heeft u een verwijsbrief nodig. Informatie over de vergoeding vindt u op de website van uw zorgverzekeraar. Raadpleeg ook de polisvoorwaarden of neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Afspraak maken?

U kunt een afspraak maken met één van onze fysiotherapeuten. Hiervoor kunt u op werkdagen tijdens kantooruren contact opnemen met het Advies- en Behandelcentrum. Ook als u in één van de woonzorglocaties van Zorggroep Oude en Nieuwe Land verblijft, kunt u gebruik maken van onze fysiotherapeuten. Denkt u dat dit nuttig is voor u? Dan kunt u dit aangeven bij uw EVV-er (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende).

De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij diverse geriatrische fysiotherapie netwerken waaronder ParkinsonNet en Geriatrie Fysiotherapie Netwerk Friesland. Ook zijn ze lid van het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie en staan ze ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR).

Bellen Werken bij