Voorlezen:

Lettergrootte:

Hoe gaat het met u?

Geestelijke verzorging

Door ouderdom, toenemende afhankelijkheid, ziekte of ongeval kan uw leven ineens veranderen. Het vertrouwde heeft zijn vanzelfsprekendheid verloren en dat kan je als mens uit evenwicht brengen. U weet misschien niet goed meer waar u ‘staat’ of wat u moet denken of voelen.

Het kan opluchten om met iemand te praten over wat er is gebeurd, te delen wat u bezighoudt. Dit kan met het ziek zijn te maken hebben, maar ook met andere dingen die uw gedachten in beslag nemen, verdrietige maar misschien ook mooie verwonderlijke dingen. Heeft u behoefte aan een gesprekspartner die vooral goed luistert, dan kunt u een beroep doen op onze geestelijk verzorgers.

Hoe werken wij?

Een gesprek begint meestal gewoon met de vraag: Hoe gaat het met u? Al pratend komen er dan vragen naar voren waarbij we u kunnen steunen. Dit kunnen vragen zijn zoals: waarom moet mij dit nou overkomen, hoe krijg ik weer zin het leven of hoe geef ik het een plekje? We proberen in het gesprek met u vooral te ontdekken wat voor u van waarde is, wat uw levensverhaal is, hoe u in het leven staat en waar u kracht aan ontleent. Vanzelfsprekend bepaalt u zelf wat u vertelt en waar het gesprek over gaat.

Rituelen kunnen steun geven bij de verwerking van ervaringen en het vinden van hoop en kracht. We kunnen u helpen om een ritueel te vinden dat bij u past. Denkt u hierbij aan gedichten, (bijbel)teksten of het gebruik van symbolen die bij uw zingevingskader passen.

Verwijzing en vergoeding

U kunt rechtstreeks bij ons terecht. Als u in één van onze woonzorglocaties verblijft, zijn er geen extra kosten voor u aan verbonden. Als u thuis woont en gebruik wilt maken van geestelijke verzorging, dan kunt u kosteloos gebruik maken van de diensten van het Centrum voor Levensvragen Flevoland (Noordoostpolder en Urk) of Coöperatie Netwerk voor Levensvragen UA (NvL) (Steenwijkerland

Afspraak maken?

Als u in één van de woonzorglocaties van Zorggroep Oude en Nieuwe Land verblijft, kunt u onze geestelijk verzorgers inschakelen. Denkt u dat dit nuttig is voor u? Dan kunt u dit aangeven bij uw EAV-er (Eerst Aanspreekbare Verzorgende).

De geestelijk verzorgers zijn aangesloten bij beroepsvereniging Vereniging voor Geestelijk Verzorgers (VGVZ).

Geestelijke verzorging

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij