Voorlezen:

Lettergrootte:

24 uur per dag
zorg aan huis

Zorg thuis

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is in de gemeente Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk actief op het gebied van wijkverpleging. Wijkverpleging, ook wel thuiszorg, heeft als doel om u zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Wij doen dit door zorg te bieden aan huis waar nodig.

U doet zelf wat u kunt, of wat uw omgeving voor u kan doen, en wij ondersteunen u bij de overige zaken. Wijkverpleging kan permanent of langdurig zijn maar ook tijdelijk. En ook ’s nachts kunt u rekenen op de professionele hulp van de medewerkers van onze wijkteams.

Wijkverpleging valt onder de basisverzekering, er geldt geen eigen risico voor deze dienst en u hoeft geen eigen bijdrage te betalen. Ook heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. Heeft u thuis zorg nodig of een vraag? Ga naar Wijkteams en neem contact op met het wijkteam bij u in de buurt.

Cliënttevredenheid

In mei en juni 2021 heeft een onafhankelijk meetbureau een cliënttevredenheidsonderzoek uitgevoerd binnen de Wijkverpleging van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De meting is uitgevoerd door middel van de PREM-methodiek (Patient Reported Experience Measures), waarbij het gaat om de ervaring en beleving van de cliënt ten aanzien van de door ons geleverde zorgverlening.

Uit de meting is gebleken dat de respondenten gemiddeld het cijfer 9,2 geven op de vraag: ‘in welke mate zou u ZONL aanbevelen bij andere mensen met dezelfde gezondheidsklachten?’. Dit is een stijging van 0,5 punt ten opzicht van vorig jaar. Een prachtig resultaat!

Op 7 van de 10 gestelde vragen wordt door de cliënten het cijfer van een 9 of hoger gegeven. Dit gaat onder meer over de aandacht, betrokkenheid en deskundigheid van de zorgverleners, het vertrouwen en het op je gemak voelen bij de zorgverleners en de mate waarin zorg wordt geboden die past bij persoonlijke wensen.

ZONL is ontzettend trots op haar medewerkers, die voor deze positieve resultaten hebben gezorgd! Groot of klein, er zijn altijd punten die verbeterd kunnen worden. Wij zullen ons dan ook blijven focussen op verbetering van onze dienstverlening.

Wilt u uw ervaring delen? Heeft u tips of klachten? Geef het aan bij een zorgverlener uit uw wijkteam of klik hier voor meer informatie.

Bellen Werken bij