Voorlezen:

Lettergrootte:

24 uur per dag
zorg aan huis

Zorg thuis

Zorggroep Oude en Nieuwe Land is in de gemeente Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk actief op het gebied van wijkverpleging. Wijkverpleging, ook wel thuiszorg, heeft als doel om u zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. Wij doen dit door zorg te bieden aan huis waar nodig.

U doet zelf wat u kunt, of wat uw omgeving voor u kan doen, en wij ondersteunen u bij de overige zaken. Wijkverpleging kan permanent of langdurig zijn maar ook tijdelijk. En ook ’s nachts kunt u rekenen op de professionele hulp van de medewerkers van onze wijkteams.

Wijkverpleging valt onder de basisverzekering, er geldt geen eigen risico voor deze dienst en u hoeft geen eigen bijdrage te betalen. Ook heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. Heeft u thuis zorg nodig of een vraag? Ga naar Wijkteams en neem contact op met het wijkteam bij u in de buurt.

Cliënttevredenheid

In september en oktober 2022 heeft Nedap Healthcare een cliënttevredenheidsonderzoek uitgevoerd binnen de Wijkverpleging van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. De meting is uitgevoerd door middel van de PREM-methodiek (Patient Reported Experience Measures), waarbij het gaat om de ervaring en beleving van de cliënt ten aanzien van de door ons geleverde zorgverlening.

Uit de meting is gebleken dat de respondenten gemiddeld het cijfer 9,0 geven op de vraag: ‘in welke mate zou u ZONL aanbevelen bij andere mensen met dezelfde gezondheidsklachten?’. Maar liefst 89% geeft een 8 of hoger als rapportcijfer. Een prachtig resultaat!

De cliënten waarderen met name de individuele aandacht en de deskundigheid van de zorgverleners. De geleverde zorg is passend bij hun persoonlijke wensen en het ondersteunt hen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen. Ook over de aandacht en ondersteuning voor de mantelzorger zijn de cliënten heel positief.

ZONL is ontzettend trots op haar medewerkers, die voor deze positieve resultaten hebben gezorgd! Groot of klein, er zijn altijd punten die verbeterd kunnen worden. Wij zullen ons dan ook blijven focussen op verbetering van onze dienstverlening.

Wilt u uw ervaring delen? Heeft u tips of klachten? Geef het aan bij een zorgverlener uit uw wijkteam of klik hier voor meer informatie.

Ervaringen

Klaver
Bellen Werken bij