Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Bewoners Zorggroep Oude en Nieuwe Land op vakantie in eigen huis

Uit en toch thuis. Bewoners van verschillende woonzorglocaties van Zorggroep Oude en Nieuwe Land kunnen op vakantie in eigen huis. “Voor vele bewoners is het helaas niet meer mogelijk om naar de camping te gaan en daarom komt de camping naar de bewoners toe”, vertelt Coördinator Welzijn en organisator Pauline van der Zee.

Vakantiegevoel opnieuw ervaren
De bewoners van woonzorgcentrum Markehof in Marknesse kunnen als eerst op ‘vakantie’. Van woensdag 22 juni t/m woensdag 29 juni is een complete camping ingericht naast het woonzorgcentrum. “We creëren een camping door middel van een aantal caravans, kleine pop-up tentjes en een grote partytent. Daarnaast is het terrein gezellig aangekleed met lampjes, vuurkorven en dergelijke. We willen de bewoner opnieuw het echte vakantiegevoel laten ervaren. Ze komen hier voor de gezelligheid, het doen van leuke activiteiten en het ophalen van mooie herinneringen.”

Diversiteit aan activiteiten
Op de camping in Marknesse worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo is er onder andere een bingo, een playbackshow, een Rad van Fortuin en treed het Piratenkoor op. “Ook op de campings bij de andere woonzorglocaties is genoeg te beleven. Er is een divers programma samengesteld, voor ieder wat wils. Ook mogen bewoners, die dit willen een nachtje slapen op de camping met hun dierbare. Mochten (achter)klein kinderen het leuk vinden om een nachtje bij hun (overgroot)opa of (overgroot)oma te blijven slapen dan kan dat ook! We vragen hen wel om zelf te zorgen voor hun campinguitrusting”, aldus Pauline.  

Enthousiaste reacties
Er wordt door bewoners enthousiast gereageerd dat een ware camping wordt ingericht op het terrein naast de verschillende woonzorglocaties. De heer Dam woont in woonzorgcentrum Wittesteijn. “Ik vind het prachtig dat dit wordt georganiseerd. Vroeger ging ik, samen met mijn vrouw, elke week naar de camping waar we een stacaravan hadden. We genoten altijd volop van het buitenleven en de vrijheid. Ook gingen we graag naar het buitenland met de caravan. Ik neem dan zeker even een kijkje op deze camping!” Medebewoner mevrouw van de Brink ging vaak met haar gezin naar Muidenberg. “Later hebben we een vaste staplaats gekocht in Lelystad. Ik genood volop van het contact dat ik op de camping had. Lekker samen eten en drinken met campinggasten vond ik erg leuk. Daarnaast zag ik regelmatig herten lopen rondom de camping. Prachtig.” Ook mevrouw Meijs is enthousiast geworden van dit idee en brengt ook zeker een bezoek aan de camping. “Ik ging elk jaar op vakantie naar Spanje, samen met mijn man en twee dochters. Ik vond het fijn om te leven in de natuur en de vogels te horen fluiten. Ik voelde me helemaal vrij!”

Campings
Bij de volgende woonzorglocaties van Zorggroep Oude en Nieuwe Land wordt een complete camping ingericht:

  • Markehof                         22 juni tot 30 juni
  • Wittesteijn                       30 juni tot 6 juli
  • Hof van Smeden             6 juli tot 13 juli
  • Talma hof                        13 juli tot  20 juli

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij