Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Financieel fit met de budgetcursus

‘’Binnenkort start de budgetcursus ‘Financieel fit’ weer’’, vertelt maatschappelijk werker Sander Postma van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL). ‘’Vanaf dinsdag 11 oktober gaan we bij voldoende aanmeldingen van start."

‘’De deelname aan de cursus is gratis en is voor cursisten die in de gemeente Noordoostpolder wonen. De cursus bestaat uit zes dinsdagavonden van 19.00 tot 21.00 uur en is onder andere voor mensen die nooit geld overhouden om te kunnen sparen voor onverwachte uitgaven zoals een nieuwe wasmachine’’, vertelt Sander. ‘’Maar ook voor mensen die zich zorgen maken over hun financiën, het moeilijk vinden om overzicht te houden op hun geldzaken of voor ouders die zich vanwege hun inkomsten geen sportabonnement voor hun kinderen kunnen veroorloven of geen schoolspullen zoals een laptop kunnen kopen.’’

Bespaartips
Tijdens de eerste vijf avonden wordt aandacht besteed aan het ordenen van de administratie, inkomsten en uitgaven beheren, sparen en schulden oplossen. ‘’We geven ook bespaartips en leggen uit waar je recht op kunt hebben zoals toeslagen of een bijdrage van het Kinderfonds’’, legt de maatschappelijk werker uit. ‘’De zesde avond is een evaluatiemoment en vindt een paar maanden later plaats. Het is mooi om dan te horen hoe het met de cursisten gaat en of ze de informatie toe hebben kunnen passen in hun dagelijkse leven.’’

Sander: ‘’ZONL heeft een goede samenwerking met Humanitas thuisadministratie en Stichting Welzijn Carrefour. Zij bieden praktische ondersteuning op het gebied van financiën en schulden. Tijdens de cursus wordt ook informatie gegeven over wat zij kunnen bieden en wellicht dat zij aansluitend op deze cursus nog iets voor de cursisten kunnen betekenen. Ook schuldhulpverlening, budgetbeheer, bewindvoering en de bijbehorende partijen kan ter sprake komen als daar behoefte naar is.

De cursus wordt online of aan de Kometenlaan 1 in Emmeloord gegeven. Hierover wordt je tijdig geïnformeerd.

Aanmelden of meer informatie?
Heb je interesse in deelname aan de budgetcursus? Of wil je eerst nog meer informatie ontvangen? Stuur dan een mail naar trainingenamwnop@zorggroep-onl.nl of meld je aan via het aanmeldformulier op de website.

Sander Postma: ''De cursus is voor mensen die zich zorgen maken over hun financiën.''

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij