Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Geen bezoek door corona: Bep Smidt heeft tijdens revalidatie veel gelezen

De 85-jarige Bep Smidt uit Emmeloord verblijft voor de tweede keer tijdens de coronatijd in Revalidatie De Schakel. “Ik ben een week thuis geweest, maar ben toen weer gevallen”, vertelt ze.

Na een val in haar tuin verbleef ze in het Antoniusziekenhuis in Sneek voor een beschadigde bekken en staartbotje. Daarna ging ze drie weken revalideren in De Schakel. Door de coronacrisis kon ze geen bezoek ontvangen. “Ik heb hier helemaal geen probleem mee gehad. Ik had telefonisch contact met mijn twee zoons en heb me hier prima vermaakt’’, aldus mevrouw Smidt. “’Na het ontbijt ben je de hele dag bezig. Ik ga naar de fysiotherapie, lees veel en ga ’s middags altijd even slapen. ’s Avonds doen we een spelletje. Ik houd helemaal niet van spelletjes, maar hier is het gezellig. Je hebt hier veel aanspraak’’.

Hof van Smeden

In de week dat ze thuis was kreeg ze door een val hete thee over zich heen en viel ze nog een keer in de badkamer. Na wederom een ziekenhuisbezoek is ze weer terug in De Schakel. “Hierna ga ik niet meer naar huis, maar kan ik in Hof van Smeden terecht. Dat geeft me wel een gerust gevoel. In het ziekenhuis konden ze niet ontdekken waarom ik steeds viel. Ik was niet duizelig of zo’’. De tweede keer was het een stuk pijnlijker. Haar bekken was eigenlijk zo goed als genezen totdat ze weer was gevallen. Bij de fysiotherapie moest ze dan ook weer leren lopen en haar angst om weer te vallen zien kwijt te raken.

Streekromans

Het beeldbellen en de raamvisite, dat in De Schakel mogelijk was gemaakt. was de afgelopen periode niet aan haar besteedt. Contact via de telefoon was voor haar voldoende. Nu mogen haar zoons en schoondochters weer op bezoek komen en wisselen ze elkaar af. “’Ik heb de afgelopen tijd heel veel boeken gelezen. In De Schakel is een bibliotheek. De vrijwilligster van het ontbijt zorgt hier voor en brengt me steeds nieuwe boeken, het liefst streekromans, die lezen lekker weg’’.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij