Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Instagram TakeOver #2

Vorige week namen de welzijnscoördinatoren van ZONL jullie mee op hun werkdag. Met het welzijn van de bewoners in alle woonzorgcentra voor ogen, leggen Welzijnscoördinatoren Wally (47 jaar) en Pauline (38 jaar) van Zorggroep Oude Nieuwe Land dagelijks contact met enthousiaste partners in de buurt. “We zoeken nadrukkelijk verbinding met de wijk of het dorp,” legt Pauline uit. Dat leidt al tot mooie initiatieven met bakkers, kinderboerderijen en voetbalclubs.

“Wij werken met elkaar vanaf verschillende locaties”, vertelt Pauline. “Mijn vaste standplaats is bijvoorbeeld woonzorgcentrum Markehof in Marknesse, maar eigenlijk werken we vanaf alle woonzorglocaties van de Zorggroep. Op elke locatie is een andere sfeer en zit een andere kracht. Daardoor kan een activiteit bijvoorbeeld in het ene huis een groot succes zijn, terwijl het in het andere huis niet van de grond komt.”

Pauline en Wally zijn sinds een jaar actief in deze functie. “Het is erg waardevol voor onze bewoners om gewoon mee te kunnen doen in de maatschappij”, vertelt Wally. “Iemand hoeft bijvoorbeeld nu niet meer met zijn favoriete vereniging of dagactiviteit te stoppen als hij of zij komt wonen bij de Zorggroep. Dit is echt mooi werk om te kunnen doen.”

“Laatst hadden we bijvoorbeeld een wens van een oud-konijnenfokker”, zegt Pauline. “Hij wilde graag weer in contact komen met konijnen. Hiervoor heb ik contact gezocht met de ‘Stekplek’ op Urk, zodat meneer nu elke week bezoek krijgt van een konijntje. Wij maken het wonen bij ZONL zo een extra beetje bijzonder.”

Pauline van der Zee (38 jaar) – Welzijnscoördinator

…woont in Emmeloord, is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze is gek op hardlopen, skeeleren en wandelingen maken met de hond ‘Buddy’. Samen met vrienden geniet ze van leuke dingen doen. Grote kans dat als je Pauline tegen komt, ze net een stuk fruit naar binnen werkt… “dat kan ik de hele dag door wel eten”, aldus Pauline.

Wally van Olst (47 jaar) – Welzijnscoördinator

…werkt al 23 jaar bij ZONL. Wally is begonnen als activiteitenbegeleider en heeft op veel verschillende locaties gewerkt. Ze is al bijna net zo lang getrouwd en heeft drie kinderen. Wally woont in Laar, aan de Vecht, net over de grens in Duitsland. Als ze niet op haar fiets zit, werkt ze in de (moes)tuin, waar momenteel de appeloogst in volle gang is. Ver weg vind ze haar werk niet…“Een uurtje in de auto is fijn om je hoofd leeg te maken na een drukke dag. En thuiskomen in Laar is net alsof het elke dag vakantie is!”

Instagram TakeOver

Elke tweede week nemen collega's het ZONL Instagramkanaal een dag lang over! Ze laten je dan, via de stories, zien wat hun werk bij ZONL inhoudt, delen hun kennis en laten je kennismaken met collega's en cliënten. Elke Instagram TakeOver kun je terugkijken, gewoon via ons Instagramkanaal. Ga snel naar Instagram en bekijk wat de collega's deze week beleefd hebben. 

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij