Voorlezen:

Lettergrootte:

KIES is een spel- en praatgroep

Kinderen in Echtscheiding Situaties

Als ouders gaan scheiden roept dat bij kinderen veel vragen op. Het is ook voor kinderen geen makkelijke tijd en kan gevoelens van boosheid, verdriet en verwarring oproepen. Voor sommige kinderen is het prettig om er met andere kinderen over te praten. Speciaal voor hen is het KIES-programma ontwikkeld door Bureau Klassenwerk i.s.m. de Universiteit van Utrecht. Dit programma wordt bij Zorggroep Oude en Nieuwe Land bij voldoende aanmeldingen twee keer per jaar gegeven door gecertificeerde KIES-coaches (vanuit het team Maatschappelijk Werk Noordoostpolder).

KIES is een spel- en praatgroep waarbij kinderen met leeftijdsgenoten kunnen praten en herkenning kunnen vinden bij elkaar. Het preventieve programma is ontwikkeld vanuit de behoefte van het kind met gescheiden ouders. Na het volgen van de training kunnen kinderen beter met hun ouders communiceren en zitten ze beter in hun vel. Ook hebben ze de scheiding beter leren begrijpen, weten ze wat te doen als er problemen zijn en hebben ze meer contact met de uitwonende ouder.

Aan de hand van een algemeen verhaal, hun eigen verhaal, spel, drama, tekenen en andere creatieve vormen gaan de kinderen in gesprek. Hoe is het de afgelopen tijd gegaan? Hoe gaat het nu met je? En hoe zou je het graag willen? Is dat wat je wilt ook mogelijk in de praktijk? En wat is daar dan voor nodig? Zijn vragen die aan bod komen en de kinderen helpen elkaar met oplossingen en over de drempel te komen om hun hart te luchten over dingen die ze moeilijk vinden.

Ieder kind in een echtscheidingssituatie kan meedoen, ongeacht de fase waarin de echtscheiding zich bevindt. KIES bestaat uit acht bijeenkomsten van een uur en wordt gegeven aan kinderen uit de groepen 5 tot en met 8. Voor de start van de bijeenkomsten vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de deelnemer en de ouders. De training is kosteloos te volgen.

Locatie
De bijeenkomsten van KIES vinden plaats aan de Kometenlaan 1 in Emmeloord.

Aanmelden training NOP

Bellen Werken bij