Voorlezen:

Lettergrootte:

We houden ook goed
contact met uw familie

Nieuw Clarenberg (kleinschalig wonen)

Als thuis wonen met dementie niet meer gaat en u heeft verpleging nodig, dan kunt u terecht in de kleinschalige woning van Nieuw Clarenberg. De woning bevindt zich in het woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg en staat middenin het centrum van Vollenhove.

Als u verhuist naar de kleinschalige woning in Nieuw Clarenberg krijgt u een eigen zit/slaapkamer, die u zelf naar uw smaak kunt inrichten en waar u zich desgewenst kunt terugtrekken. Ook bevindt zich op de afdeling gezellige, gezamenlijke woonkamer waar u gebruik van kunt maken. De kleinschalige woning biedt plaats aan 6 tot 8 bewoners met dementie die kunnen rekenen op zorg van een team van betrokken medewerkers, 7 dagen per week, 24 uur per dag.

Vertrouwd en professionele zorg

In Nieuw Clarenberg is de sfeer gemoedelijk, de opzet kleinschalig en kunt u rekenen op professionele verzorging met aandacht voor u als persoon. De medewerkers van Nieuw Clarenberg gaan uit van uw mogelijkheden, de nodige zorg en uw veiligheid en streven ernaar hierin de juiste balans te vinden. Dit doen zij in samenspraak met u en uw familie. Aandacht voor uw persoonlijke omstandigheden, wensen en gewoontes zijn hierin bepalend. Zo creëren we een veilige leefomgeving, met zoveel mogelijk bewegingsvrijheid. De bewoners worden actief betrokken bij de dagelijkse invulling van de activiteiten. Samen met de woonbegeleider wordt er structuur aangebracht in de dagelijkse activiteiten.

Kwaliteit van leven

Ook wanneer het niet meer lukt om thuis te wonen, is kwaliteit van leven nog steeds belangrijk. Door ons te richten op wat u wél kunt en wil doen, proberen we bij Nieuw Clarenberg hier zoveel mogelijk aandacht voor te hebben. Ook vinden wij gezonde voeding en beweging belangrijke aandachtspunten om uw kwaliteit van leven zo lang mogelijk te kunnen waarborgen.

Persoonlijke zorg en aandacht

Onze woonbegeleiders zijn 24 uur per dag aanwezig voor deskundige ondersteuning en zorgverlening. Zij vormen een klein hecht team, zodat u vertrouwde gezichten ziet. Herkenbaarheid en structuur geven de bewoners houvast. Er is oog voor uw persoonlijke situatie, we onderhouden goed contact met uw familie en gaan uit van wat u (nog) zelf kunt.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over kleinschalig wonen in Nieuw Clarenberg of over onze andere mogelijkheden van wonen met zorg? Wilt u weten welke woonvorm het beste bij uw situatie en die van uw dierbare past? Onze zorgbemiddelaars gaan graag geheel vrijblijvend met u in gesprek om samen te kijken wat uw wensen en behoeften zijn. U kunt ze op werkdagen bellen op (0527) 61 49 95 of mailen naar: zorgbemiddeling@zorggroep-onl.nl.

Bellen Werken bij