Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Samenwerking Zorggroep Oude en Nieuwe Land en Medipoint

Zorggroep Oude en Nieuwe Land en hulpmiddelenleverancier Medipoint zijn per 1 november 2020 een samenwerking aangegaan om een geïntegreerd zorgpakket te bieden aan de inwoners in Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk. Wie een zorgvraag heeft, wordt snel en dichtbij huis geholpen en krijgt advies afgestemd op de eigen situatie.

Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt advies- en behandeling, verzorging en verpleging thuis, jeugd- en maatschappelijke zorg en zorg en wonen. Medipoint is gespecialiseerd in zorg- en welzijnshulpmiddelen voor lenen, huren of kopen. Doordat Medipoint samenwerkt met álle zorgverzekeraars en nu ook met Zorggroep Oude en Nieuwe Land, kunnen hulpmiddelen snel geleverd worden en wordt persoonlijk advies gegeven over de mogelijkheden voor vergoeding.

Lenen, huren en kopen van zorghulpmiddelen
Soms is een tijdelijk hulpmiddel nodig. Bijvoorbeeld bij revalidatie thuis of na herstel van een operatie, in verband met zwangerschap en bevalling of bij verpleging aan huis. Dan is er de mogelijkheid om een hulpmiddel zonder kosten te lenen. Het gaat om onder andere een rolstoel, douchekruk of -stoel, toiletstoel, toiletverhoger, ondersteek en bedverhogers, die door de zorgverzekeraars worden vergoed. Andere hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld krukken en rollators worden niet door de zorgverzekeraar vergoed, maar kunnen worden gehuurd. Wie lid is wil worden van de Ledevereniging Oude en Nieuwe Land, kan de middelen gratis lenen. Een lidmaatschap geeft ook 10% korting op aankopen. 

Een uitgebreid assortiment is beschikbaar op www.medipoint.nl. Eind november 2020 zijn ook huur- en koopproducten in de Servicepunten beschikbaar. Voor leden van Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land zijn er voordelen bij koop of kan voor een tijdelijke periode gratis gebruik gemaakt worden van krukken, vierpoot of rollator.

Dichtbij
Er zijn Servicepunten in Emmeloord, Steenwijk en Urk waar de kleinere hulpmiddelen kunnen worden opgehaald. Informatie over de adressen en openingstijden vindt u op https://zorggroep-onl.nl of www.medipoint.nl/winkels.

Voor uitleenhulpmiddelen die thuis bezorgd moeten worden kan eenvoudig een bestelling worden geplaatst op www.medipoint.nl/uitleen of via Medipoint Klantenservice op telefoonnummer 088 – 10 20 100.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij