Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Revalidanten van Revalidatie De Schakel gemotiveerder door SilverFit3D

Iedereen die moet revalideren na bijvoorbeeld een geplande operatie van een nieuwe heup of knie, een fractuur na een val, een amputatie, beroerte of longziekte en daardoor moeite hebben met dagelijkse activiteiten kan terecht in Revalidatie de Schakel van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL). Verschillende specialisten werken samen aan het herstel. Sinds kort maken de fysiotherapeuten gebruik van de SilverFit3D. Dit is een interactief, digitaal systeem met motiverende oefeningen in spelvorm. De aanschaf van de SilverFit3D is mogelijk gemaakt door een gift van een oud revalidant, het Stimuleringsfonds van Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land en Stichting Beheer voormalig Bezit Kruisvereniging Noordoostpolder (SBBK).

Gebiedsmanager Marjan Seefat is ontzettend blij met deze nieuwe aanwinst. “Ons doel, en ook vaak die van onze revalidanten, is dat ze weer zelfstandig thuis kunnen functioneren. We bieden echt een behandeling op maat, afgestemd op de situatie van de revalidant. De SilverFit3D is een prachtig systeem wat hier bij helpt. Het biedt vele mogelijkheden op ieder op hun eigen niveau uit te dagen en weer in hun kracht te zetten. We zijn onze oud revalidant, het Stimuleringsfonds van Ledenvereniging Oude en Nieuwe Land en Stichting Beheer voormalig Bezit Kruisvereniging Noordoostpolder (SBBK) die de aanschaf van de SliverFit3D mogelijk hebben gemaakt ontzettend dankbaar!”

Succesvolle ervaringen
De heer Tas en de heer Smeitink hebben beide een herseninfarct gehad en revalideren in Revalidatie de Schakel. Sinds kort maken beide heren gebruik van de SilverFit3D. “Ik had dit nog nooit gezien, maar het is een prachtig systeem. Het helpt mij goed met het herstel. Ook ben ik gemotiveerder om de oefeningen te doen. De oefeningen worden in spelvorm aangeboden, dat maakt het zo leuk”, vertelt de heer Tas. “Het systeem kan helemaal ingesteld worden op mijn eigen herstel. Ik ben bijvoorbeeld op een laag niveau begonnen, nu kan ik al meer. Het systeem kan daar op aangepast worden. We krijgen hierdoor een programma op maat. En wat het ook zo leuk maakt is dat de SilverFit3D door meerdere mensen tegelijk kan worden gebruikt. De heer Tas en ik kennen elkaar al en tijdje en dit maakt het revalidatieproces een stuk gezelliger!” vult de heer Smeitink aan.

Revalidanten zijn gemotiveerd
Geriatriefysiotherapeut Chantal Knüvers is zeer enthousiast over de SilverFit3D. “Het systeem heeft een breed scala aan oefeningen. We kunnen iedereen uitdagen op het niveau dat bij de revalidant past. Hierdoor leveren we echt maatwerk. Het ondersteunt ons bij het revalidatietraject van onze revalidanten.” Chantal ziet dat het systeem ook motiverend werkt. “Door gebruik van de SilverFit3D worden revalidanten op een andere manier uitgedaagd en kunnen we nog meer de grens van functioneren opzoeken om optimaal herstel te bereiken. Niet alleen lichamelijk, maar ook doordat bij veel oefeningen een beroep op het brein gedaan wordt, en juist deze combinatie is van belang voor veilig handelen in de thuissituatie. De oefeningen in spelvorm bieden afleiding en dagen uit tot het behalen van doelstellingen. Wanneer cliënten opgaan in het spel blijken ze vaak meer te kunnen dan ze zelf dachten. Daarnaast kan er ook in tweetallen met en tegen elkaar getraind worden, wat tot veel enthousiasme leidt. Zo verleggen ze onbewust hun grenzen en vergroten ze hun zelfvertrouwen.

Voor verschillende cliëntgroepen
“Het mooie van de Silverfit3D is dat hij echt voor praktisch iedereen kan worden ingezet, van trainen van bijvoorbeeld kracht in de benen of rompbalans in zit, tot stabalans en lopen. Daarnaast kunnen ook de ergotherapeuten en revalidatieassistentes met revalidanten de Silverfit trainen. Er wordt dus optimaal gebruik van gemaakt.” De medewerkers van Revalidatie de Schakel volgen de komende tijd diverse scholingen. “De SilverFit3D heeft zoveel mogelijkheden. Het is goed dat we weten welke dat zijn, zodat we er optimaal gebruik van kunnen maken. De SilverFit3D is een zeer waardevolle aanvulling en we zijn als afdeling de gulle gevers erg dankbaar hiervoor!” aldus Chantal.

Afb: Revalidanten van Revalidatie De Schakel gemotiveerder door SilverFit3D 2
Afb: Revalidanten van Revalidatie De Schakel gemotiveerder door SilverFit3D 3

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij