Voorlezen:

Lettergrootte:

Zelfvertrouwen en vaardigheden versterken

Training sociale vaardigheden voor jongeren

In de training 'Sociale vaardigheden' leer je hoe je wat makkelijker met anderen om kunt gaan. De training wordt begeleid door maatschappelijk werkers.

Vind je het moeilijk om meer ruimte te vragen aan je ouders? Vind je het omgaan met anderen spannend en niet altijd makkelijk? Vind je het moeilijk om te vragen of je met anderen mee mag doen? Word je wel eens gepest en weet je niet hoe je voor jezelf moet opkomen? Vind je het moeilijk om “nee” te zeggen als een vriendje geld van je wil lenen? Dit soort vragen kunnen aan bod komen.

De training heeft als doel je zelfvertrouwen, je vermogen je in een ander te verplaatsen en je eigen vaardigheden te versterken. Je kennis te vergroten over hoe mensen met elkaar omgaan en je probleemoplossend vermogen te vergroten. Tijdens de training behandelen we theorie en oefenen we met behulp van video-opnames. Samen bepalen we in de groep welke oefeningen we gaan doen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld voor je eigen mening opkomen, goed luisteren, over je gevoelens praten, op een goede manier “nee” zeggen, met kritiek omgaan.

De training sociale vaardigheden wordt gegeven in twee groepen; jongeren van 13 t/m 15 jaar en jongeren van 16 t/m 20 jaar. De training bestaat uit acht bijeenkomsten van twee uur en de groep bestaat uit maximaal 8 personen. Voorafgaand aan de training vindt een kennismakingsgesprek plaats met de deelnemer. De training is kosteloos te volgen.

Locatie
De training wordt gegeven in Emmeloord (Kometenlaan 1).

Aanmelden training NOP                     
 

Bellen Werken bij