Voorlezen:

Lettergrootte:

Een steuntje in de rug

Training sociale vaardigheden voor volwassenen

Vindt u het moeilijk om voor uzelf op te komen? Wilt u graag uw mening geven in een lastige situatie maar durft u dit niet? Bent u onzeker over uzelf naar anderen toe? Dan biedt de training sociale vaardigheden uitkomst! Sociaal werk van Zorggroep Oude en Nieuwe Land biedt een training sociale vaardigheden (assertiviteit) voor volwassenen, voor zowel mannen als vrouwen.

In de training komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde:

  • ‘Nee’ zeggen tegen partner, familie, vrienden of werkgever. Hoe doe je dat?
  • Hoe ga ik om met het geven of ontvangen van kritiek of complimenten?
  • Hoe begin ik een gesprek met een ander?
  • Hoe ga ik om met mijn onzekerheid in gesprekken of in situaties waar anderen bij zijn?
  • Hoe ga ik om met lastige situaties?
  • Hoe kan ik reageren op boosheid en commentaar van anderen?

Door goede sociale vaardigheden aan te leren, kan het leven een stuk aangenamer worden en zal ook het contact met anderen makkelijker worden. Met de training ondersteunen wij u om dit op eigen kracht te bereiken. Er wordt geoefend met situaties die u in het dagelijks leven kunt tegenkomen. Door een nieuwe of andere benadering leert u op uzelf te vertrouwen en er op de juiste manier mee om te gaan. Het is een praktische training waarin verschillende thema’s aan de orde komen. Naast het oefenen, krijgt u ook aanvullende theorie en wisselen de deelnemers ervaringen uit.

De training bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten en vindt plaats in Emmeloord (Kometenlaan 1) en Urk (Het Dok). De training sociale vaardigheden wordt gegeven door een professionele en betrokken trainer. Vooraf vindt een individueel kennismakingsgesprek plaats.

Bellen Werken bij