Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

ZONL deelt fruit uit in maand van ‘Gezond en bewust eten en drinken’

‘’Tijdens iedere afspraak op het consultatiebureau komt het onderwerp gezond eten wel aan de orde’’, legt jeugdverpleegkundige Esther Haak van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) uit. ‘’We stimuleren ouders om met kinderen van 4 - 6 maanden oud te starten met de eerste hapjes groente en/of fruit. Deze week delen we op het consultatiebureau Het Dok op Urk fruit uit om aandacht te vragen voor gezonde voeding’’.

‘’De gemeente Urk geeft vanuit hun jeugdbeleid Durf! de hele maand maart aandacht aan gezond en bewust eten en drinken’, aldus Esther. ‘’Vanuit de kerngroep WEL over positieve gezondheid op Urk, waarin ik met een aantal netwerkpartners (onder andere Caritas, Way Point, GGD, Huisartsenpraktijk Het Dok Talma Haven en Hulp en steun) spreek over thema’s zoals opvoeden en gezond gewicht, is het idee ontstaan om ieder voor onze eigen doelgroep iets te organiseren over gezonde voeding’’.

Esther: ‘’We hebben Vrugteveen Groente en Fruithandel de Hofstee bereid gevonden om pakketjes met een banaan, appel en mandarijn bij ons te brengen, die we uitdelen aan de kinderen van 0 tot 4 jaar die deze week het consultatiebureau bezoeken.’’

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij