Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Zorgpartijen op Urk samen naar ‘woonzorgerf’

Afb: Zorgpartijen op Urk samen naar ‘woonzorgerf’ 1

In de nieuwe Zeeheldenwijk op Urk wordt een ‘woonzorgerf’ gerealiseerd. Drie zorgorganisaties, die nu al elders in de gemeente gevestigd zijn, verhuizen naar een locatie die ze samen gaan inrichten. Woensdag 22 mei tekenen Triade, Zorggroep Oude en Nieuwe Land en Philadelphia Zorg hiertoe een realisatieovereenkomst met de gemeente.

Zorggroep Oude en Nieuwe Land neemt een kavel van 5700 vierkante meter voor de nieuwe locatie van Verpleeghuis ’t Kompas, waar zorg en behandeling worden geboden aan ouderen met een intensieve en complexe zorgvraag. Triade verhuist zijn kinderboerderij De Stekplek en dagbesteding voor twintig cliënten naar de nieuwe Zeeheldenwijk. Hiervoor is ruim 10.000 vierkante meter grond gereserveerd.

Philadelphia Zorg realiseert een locatie voor 18 bewoners met een ernstig meervoudige beperking en 16 bewoners met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. De drie organisaties gaan samen een ‘erf’ creëren, dat wordt ingericht in samenwerking met Sacon Architecten uit Zwolle. Ook Patrimonium Urk onderzoekt of en hoe zij kan aansluiten bij het bijzondere project.

Op het woonzorgerf staan ontmoeting en verbinding centraal. De bestuurders van de drie zorgorganisaties spreken van een uniek, vernieuwend concept. ,,Het wordt niet alleen een zeer prettige plek om te wonen als het leven kwetsbaar wordt. Het wordt ook een fantastische plek om te werken.”

De drie bestuurders hebben met het woonzorgerf een uniek project in handen.

Het Urker college van burgemeester en wethouders is verheugd over de ontwikkeling. Wethouder Gerrit Post (woningbouw): ,,De nieuwe woonwijk krijgt hiermee een mooie entree en de kinderboerderij wordt een ontmoetingsplek voor iedereen.’’ Wethouder Freek Brouwer (sociaal domein): ,,De zorg op Urk kiest voor moderne nieuwbouw in een mooie omgeving. Door samen een locatie in te richten, versterken hun concepten elkaar.’’

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij