Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Beurs over leef- en zorgtechnologie in FlevoMeer Bibliotheek: “Mensen zijn nieuwsgierig naar de mogelijkheden”

Wie wil weten wat er allemaal beschikbaar is om langer zelfstandig thuis te blijven wonen doet er goed aan op 6 oktober binnen te lopen bij de FlevoMeer Bibliotheek in Emmeloord. Dan is daar van 10.00 tot 17.00 uur een beurs met veel informatie over leef- en zorgtechnologie. “Je kunt er zien en ervaren wat er allemaal mogelijk is. En dat is veel!”, weet Hilda Micitis-Bosma, projectleider Zorgtechnologie van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL).

Ze merkt dat mensen vaak al het een en ander hebben opgezocht op internet, maar nog vragen hebben of benieuwd zijn hoe een toepassing of technologie in de praktijk werkt. “Ook weten ze vaak niet hoeveel er mogelijk is.”

Zelfstandig
Velen verdiepen zich in het onderwerp. “Iedereen hoort dat het de bedoeling is dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen, dat besef is er. Er is grote nieuwsgierigheid naar wat er allemaal mogelijk is.” Daarom heeft ZONL, samen met enkele andere organisaties, een fiks aantal bedrijven en organisaties uitgenodigd om een kraam te bemannen en een breed aanbod te demonstreren.

ZONL laat de vele mogelijkheden van zorgtechnologie van hun leverancier MobileCare zien en de hulpmiddelenwinkel Max Vitaal is eveneens present. Ook Medipoint laat er hulpmiddelen zien. Er is een proeverij van maaltijdservice Van Smaak, Seniorweb heeft een stand en bezoekers worden bij de entree verwelkomt door het Robotmaatje. Er is bovendien een demonstratie van een 3D-printer en geïnteresseerden kunnen een VR-bril proberen om te ervaren wat Virtual Reality is.

Elastische veters
Het aantal snufjes en mogelijkheden is enorm, weet Hilda Micitis-Bosma. “Dat gaat van simpele zaken als elastische schoenveters, waardoor je geen veters meer hoeft te strikken, tot een medicijndispenser, die automatisch en op de goede tijd medicijnen levert, zodat ze niet vergeten worden. Ook is er technologie voor het automatisch openen en sluiten van gordijnen te zien net als een slimme klok die helpt bij dagstructuur.”

Ouderen, mantelzorgers, familie, dat is de doelgroep met de grootste interesse. “Die kunnen tijdens de beurs niet alleen alle mogelijkheden zien en ervaren. We geven ook informatie over kosten en vergoedingen. Je kunt veel op internet vinden, maar dat persoonlijke contact, het zelf zien en ervaren van alles wat er kan, je vragen kwijt kunnen, dat is belangrijk merken we. Daarom houden we deze beurs.”

Hilda Micitiis: : ''Je kunt op de beurs in de FlevoMeer Bibliotheek zien en ervaren wat er allemaal mogelijk is. En dat is veel!”

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij