Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

ZONL start met training sociale vaardigheden voor volwassenen

Vind je het moeilijk voor jezelf op te komen of wil je graag je mening geven in een lastige situatie maar durf je dit niet? Manouchehr Fard en Triny Reesink, maatschappelijk werkers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, starten in oktober met een training sociale vaardigheden voor volwassenen. 

Vind je het lastig om “nee” te zeggen tegen je partner, je familie, vrienden of werkgever of heb je moeite met het geven of ontvangen van kritiek of complimenten? Zie je er tegenop om een gesprek met een ander te beginnen en maakt het voeren van gesprekken je regelmatig onzeker? Door het aanleren van goede sociale vaardigheden kan het leven voor jou aangenamer worden en verlopen de contacten met anderen makkelijker.  

Lastige situaties  
Triny: ‘’In de training leer je om te gaan met voor jou lastige situaties. Je oefent aan de hand van concrete situaties en leert op een juiste manier contact te leggen en een gesprek te voeren, ergens tegenin te gaan of te reageren op boosheid en commentaar van anderen. De training is praktisch en er wordt veel geoefend met verschillende thema’s. Naast het oefenen wissel je samen met de andere deelnemers ervaringen uit.’’ 

Oud deelnemer Henk (52 jaar): ‘’Ik had op mijn werk moeite om met lastige situaties om te gaan. Op advies van mijn leidinggevende en Arbo-arts heb ik mijzelf aangemeld voor de training om assertiever te worden. Het heeft mij geholpen om beter voor mijn mening uit te komen, grenzen aan te geven, geleerd 'nee' te zeggen. Hierdoor ervaar ik meer rust op mijn werk.’’   

Data bijeenkomsten  
De training start met een kennismakingsbijeenkomst op maandag 2 oktober van 15:30 tot 17:00 uur of dinsdag 3 oktober van 19:00 tot 20:30uur. Je kunt dus kiezen uit twee opties. In totaal zijn er zes wekelijkse bijeenkomsten, die na twee maanden worden afgesloten met een terugkombijeenkomst. De bijeenkomsten vinden plaats in het zorggebouw aan de Kometenlaan 1 in Emmeloord.  

Aanmelden  
Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier op de website of bij één van de trainers: Manouchehr Fard via (0527) 63 03 78 of Triny Reesink via (0527) 63 03 57. Vooraf vindt er een individueel kennismakingsgesprek plaats met één van de trainers.

 

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij