Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Bijna 50 deelnemers maken bijeenkomst over overprikkeling tot een groot succes

Met bijna 50 deelnemers was de bijeenkomst over overprikkeling voor inwoners van de Noordoostpolder een groot succes. De dag bracht niet alleen lotgenoten samen, maar ook professionals die meer wilden weten over dit belangrijke onderwerp.

De bijeenkomst, georganiseerd door BreinPunt Noordoostpolder, richtte zich volledig op overprikkeling. De uitnodiging was gericht aan deelnemers en hun naasten die te maken hebben met de gevolgen van een hersenaandoening, zoals dementie, depressie, afasie, niet-aangeboren hersenletsel, of een beroerte.

Hoe ga je om met overprikkeling? Hoewel het niet altijd zichtbaar is, heeft een hersenaandoening vaak een blijvende impact. Over- of onderprikkeling is een van de veelvoorkomende, niet-zichtbare gevolgen van hersenziekten. Dit kan leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid, stress, verminderde concentratie, slaapproblemen, onrust en het overlopen van emoties. Hoe ga je daarmee om?

Deelnemers konden kiezen voor het ochtend- of het middagprogramma, die beide gelijk waren aan elkaar. Na de officiële opening door Huib Bos van Alzheimer Trefpunt en Pauline van der Zee van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, begon de dag met een boeiende presentatie van Mario Pietersma, verpleegkundig consulent neurologie bij Revalidatie Friesland, over prikkels. Na de presentatie konden de deelnemers kiezen uit drie verschillende workshops:

  • Beweging tegen onderprikkeling door Triade Vitree
  • Overprikkeling en niet-aangeboren hersenletsel door InteraktContour
  • Dementie en omgevingsprikkels door Zorggroep Oude en Nieuwe Land

De bijeenkomst bood waardevolle inzichten en praktische tips om met overprikkeling om te gaan. Het was een inspirerende dag vol leermomenten en verbinding tussen lotgenoten en professionals.

Deze bijeenkomst werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Noordoostpolder en de deelnemende partners van het BreinPunt Noordoostpolder: Alzheimer Trefpunt, Revalidatie Friesland, InteraktContour, Triade Vitree, FlevoMeer Bibliohteek, Carrefour en Zorggroep Oude en Nieuwe Land.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij