Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Gebouwen Zorggroep Oude en Nieuwe Land en Philadelphia Zorg op Het Erf officieel opgeleverd

Donderdag 4 juli jl. was het een bijzonder moment op woon-zorgcomplex Het Erf op Urk. De gebouwen van Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) en Stichting Philadelphia Zorg (SPZ) zijn officieel opgeleverd. De opleveringsdocumenten zijn getekend. Uit handen van Wiljan van der Heide, Projectleider Groothuis Bouwgroep kregen Hilda ten Napel, Teammanager, en Jessica van Bruggen, Teamcoach, van ZONL en Koen Elzenga, Projectmanager Huisvesting van SPZ de sleutel overhandigd. 

“We zijn ontzettend blij met hoe het eruit ziet. Nu kunnen we starten met de inrichting van de gebouwen. In september verhuizen de bewoners van verpleeghuis ’t Kompas (ZONL) en bewoners van de Schotbalk (SPZ) naar Het Erf”, aldus Koen Elzenga.

Uitbreiding voor ZONL
De Baron van Ghentlaan, bestaande uit twee woongebouwen (nummer 2 en 4) wordt het nieuwe onderkomen van de bewoners van ’t Kompas. “Op dit moment hebben we in ’t Kompas ruimte voor 28 bewoners, dit breiden we uit met vijftien. Dat betekent dat we 43 plekken hebben. De woonplekken zijn nog niet allemaal gevuld, er is nog plek. Iemand die geïnteresseerd is kan daarvoor contact met ons opnemen”, vertelt Hilda ten Napel, teammanager Baron van Ghentlaan. Op de eerste etage van Baron van Ghentlaan 4 bevinden zich negen appartementen. Hier kunnen bewoners wonen met een complexe ondersteuningsvraag gecombineerd met dementie wonen.  

Partnerwoningen
Op het gebouw van de Baron van Ghentlaan 2 heeft wooncorporatie Patrimonium negen woningen gebouwd. Deze zijn bedoeld voor partners van bewoners van de begane grond die zorg ontvangen van ZONL. Ook huishoudens waarvan één van de partners (binnen afzienbare tijd) zorg op grond van een WLZ-indicatie nodig heeft van ZONL komen in aanmerking. Of alleenstaanden die door middel van VPT (Volledig pakket thuis) zorg afnemen van ZONL.

Twee verschillende doelgroepen
Voor Stichting Philadelphia Zorg (SPZ) komen er twee groepen van acht bewoners met moeilijk verstaanbaar gedrag op Het Erf te wonen en twee groepen van negen bewoners met een ernstig meervoudige beperking. “Echt twee verschillende doelgroepen waar we mee werken komen hier samen te wonen! Heel bijzonder en fijn dat dit mogelijk is. Daarnaast breiden ook wij uit, we gaan van 20 naar 34 cliënten”, vertelt Ellen Buurstra, locatiemanager van de nieuwe locatie Piet Heinallee. “Ook hebben we op Het Erf een werkgebouw waar cliënten van harte welkom zijn. Er zijn nog plekken vrij”, vult Arjen Tolsma, manager werkgebouw, aan.

 

Bouw werk- en dagbestedingslocatie Triade Vitree
Na de zomer start ook Triade Vitree met de bouw van een nieuw werk- en dagbestedingslocatie op Het Erf Urk. Deze ontwikkeling omvat de verhuizing van twee bestaande locaties die toe zijn aan vernieuwing: Kinderboerderij De Stekplek en Dagcentrum Peppelstek.

De nieuwe locatie van Triade Vitree op Het Erf Urk wordt een geïntegreerde werk-, belevings- en ontmoetingsplek. Hier krijgen mensen met een (licht) verstandelijke beperking de kans om actief deel te nemen als medewerker of deelnemer. Naast werkzaamheden is er ruimte voor diverse belevingsgerichte activiteiten.

Samen werken
Op woon-zorgcomplex Het Erf wordt niet alleen samen gewoond, maar ook samen gewerkt. “Het is een unieke samenwerking! We kunnen elkaars kennis en expertise inzetten waar dat nodig is. Dit kan ook een stuk meerwaarde hebben voor de bewoners die er komen wonen”, sluiten Hilda en Ellen samen af.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij