Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Column Leonie Kwakman, verpleegkundige in opleiding

`Ik heb mijzelf verder kunnen ontwikkelen binnen mijn opleiding tot verpleegkundige’

Mijn naam is Leonie Kwakman, ik ben 35 jaar oud, getrouwd en ik heb twee kinderen. Na ruim 14 jaar werkzaam geweest te zijn als verzorgende IG in Nieuw Clarenberg, was ik toe aan een nieuwe uitdaging.  Bijna drie jaar geleden zag ik de oproep voor het starten van de BBL opleiding verpleegkundige voorbij komen. Eerst maar eens naar de informatieavond gegaan, om te horen wat er allemaal verwacht wordt binnen deze opleiding. Eerlijk gezegd, vond ik het wel heel erg spannend om deze stap te nemen. Maar eenmaal thuis gekomen was ik direct enthousiast. En toen ook maar gelijk de ‘stoute’ schoenen aangetrokken om een motivatiebrief te schrijven. 

Ruim twee jaar geleden ben ik gestart met de opleiding verpleegkunde en heb hier geen moment spijt van gehad. Natuurlijk is het soms wel pittig om het te combineren met werk en met mijn privéleven, maar met een goede en strakke planning lukt dit ook!  Ik merk dat ik me tijdens mijn opleiding verder heb kunnen ontwikkelen. Hierdoor ben ik een heel stuk zelfverzekerder geworden. Wat ik het liefst doe is samen kijken met de bewoner en het team wat er toe doet voor die bewoner. De kwaliteit en deskundigheid bevorderen en op peil houden binnen het team. Hierin vind ik de coachende rol die een verpleegkundige heeft een mooie taak om deze in de praktijk uit te kunnen voeren om samen met elkaar goede zorg te kunnen bieden.

Ik werk nog steeds met heel veel plezier bij Nieuw Clarenberg. E is een vertrouwelijke en fijne sfeer en hier heb ik voldoende tijd en de mogelijkheden gehad om mijn kennis uit te breiden.

Ik ben ontzettend blij en trots op mijzelf, dat ik deze sprong heb kunnen maken.

Leonie

 

Meer informatie

Ben je zelf ook nieuwsgierig naar de opleiding tot verpleegkundige of wil je meer weten over de mogelijkheden naar ons werken-en-leren traject? Stuur ons dan een e-mail en we vertellen je er graag meer over: werkenbij@zorggroep-onl.nl 

 

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij