Voorlezen:

Lettergrootte:
Lees meer

Covid-centrum Emmeloord opnieuw geopend

GGD/GHOR Flevoland richt in het Dokter Jansencentrum in Emmeloor opnieuw een tijdelijke zorglocatie voor coronapatiënten in. De locatie is ingericht voor coronapatiënten die geen ziekenhuiszorg (meer) nodig hebben, maar wel verpleeghuiszorg. Gedurende de eerste coronagolf is het centrum hiervoor ook al gebruikt.

Het Covid-centrum (Dokter Jansencentrum) in Emmeloord is een samenwerking van de verschillende zorgorganisaties in Flevoland, te weten Coloriet, Woonzorg Flevoland, Icare, Zorgroep Oude en Nieuwe Land, Talma Urk en Zorggroep Almere. Zorgmedewerkers van deze organisaties verzorgen de patiënten. De coördinatie en realisatie van het centrum ligt in handen van GGD/GHOR Flevoland. Daarnaast ondersteunt CMO Flevoland waar nodig met extra personeel.

Zorg

Het Covid-centrum biedt zorg aan patiënten die besmet zijn met het coronavirus en die te ziek zijn om thuis te kunnen blijven, maar (nog) geen ziekenhuisindicatie hebben. Ook worden patiënten opgenomen die in het ziekenhuis hebben gelegen met een coronabesmetting, maar nog niet terug naar huis kunnen.

Extrahandenvoordezorg.nl

Een aantal medewerkers dat het Covid-centrum bemenst, komt vanuit het project ‘Extra handen voor de zorg’. Zowelwerk-CMO Flevoland koppelt via de website: www.extrahandenvoordezorg.nl het aanbod van oud-zorgmedewerkers aan de vraag van zorgorganisaties in Flevoland. Op dit moment is er dringend behoefte aan zorgmedewerkers, met name verpleegkundige en verzorgenden. Hoe meer mensen zich aanmelden, hoe meer matches er gemaakt kunnen worden om de druk op de zorginstellingen te verlichten.

Capaciteit

Het centrum biedt in eerste instantie zorg aan 8 patiënten. Afhankelijk van de noodzaak kan er snel worden opgeschaald naar 12 bedden. Het centrum wordt maandag 2 november in gebruik genomen.

Meer nieuws

Klaver
Bellen Werken bij